Αυστραλία – Κορωνοϊός: Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα πιθανόν να παραμείνουν

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 127 νέα κρούσματα κορωνοϊού, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τα 109 κρούσματα που είχαν αναφερθεί χθες, γεγονός που συνιστά την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τις 28 Αυγούστου.

H Αυστραλία κατέγραψε σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού εδώ και πάνω από μια εβδομάδα μειώνοντας την αισιοδοξία ότι το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας θα αρθεί σύντομα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 127 νέα κρούσματα κορωνοϊού, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τα 109 κρούσματα που είχαν αναφερθεί χθες, γεγονός που συνιστά την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τις 28 Αυγούστου.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην πολιτεία της Βικτόριας, η οποία κατέγραψε 113 μέσα στο τελευταίο 24ωρο, παρότι η πρωτεύουσά της, η Μελβούρνη, πλησιάζει στο τέλος ενός lockdown έξι εβδομάδων.

Ως εκ τούτου, οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, στην οποία κατοικούν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, πιθανόν να παρατείνει το καθεστώς της καραντίνας και πέραν της προγραμματισμένης άρσης της στις 13 Σεπτεμβρίου.

“Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε (με κάποιους) περιορισμούς. Απλώς δεν μπορώ”, είπε στους δημοσιογράφους στη Μελβούρνη ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους.

Τον Αύγουστο η Βικτόρια επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας την νύχτα, ενίσχυσε τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών και διέταξε το κλείσιμο μεγάλων τμημάτων της τοπικής οικονομίας για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, κατέγραψε 12 κρούσματα, μια ημέρα μετά την καταγραφή της μεγαλύτερης ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων για δύο εβδομάδες.

Τα άλλα δύο κρούσματα αναφέρθηκαν στην πολιτεία της Κουινσλάνδης.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει πλέον περισσότερα από 26.000 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 678 μετά τον θάνατο άλλων 15 ανθρώπων στην πολιτεία της Βικτόριας.

Παρότι οι αυστηροί περιορισμοί έχουν συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού πέραν της Βικτόριας, έχουν ωστόσο προκαλέσει χάος στην οικονομία με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα να δείχνουν ότι η Αυστραλία εισήλθε για πρώτη φορά σε ύφεση έπειτα από τρεις δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού