Ξενογιαννακοπούλου: Έχει στηριχθεί το ΕΣΥ αλλά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μπλοκάρει πλήρως

H πραγματικότητα είναι ότι ανοίξατε μέσα σε μια σύγχυση και παλινωδία για τις πύλες εισόδου, μετά από τη φιέστα της Σαντορίνης, είδαμε στη συνέχεια μια παλινωδία όσον αφορά τα ίδια τα υγειονομικά μέτρα για τον τουρισμό, χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη στήριξη όσον αφορά τις επιχειρήσεις

Παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Τουρισμού «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού»:

Κύριε Υπουργέ, αντί να κάνετε κριτική στην αντιπολίτευση θα έπρεπε να αναγνωρίσετε ότι, σε αντίθεση με τη δική σας αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια, και η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά θα έλεγα συνολικά τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, στήριξαν ιδιαίτερα όταν είχαμε τα δύσκολα υγειονομικά μέτρα της καραντίνας και με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα, όπως και ο ελληνικός λαός.

Επειδή θέσατε το ερώτημα γιατί κάνουμε κριτική: Κάνουμε κριτική γιατί όταν συζητούσαμε το σ/ν του Υπ. Τουρισμού σας είχαμε επισημάνει τότε ότι άνοιγε ο τουρισμός, δεν υπήρχαν ακόμα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο. Και μας είπατε ότι θα διαψευστούμε. Και είπαμε μακάρι να διαψευστούμε. Αλλά δυστυχώς, εσείς διαψευστήκατε και ο τομέας του τουρισμού, αλλά συνολικά το πώς χειρίστηκε η κυβέρνηση το άνοιγμα στην οικονομία και πώς είδαμε το «βλέποντας και κάνοντας» σε όλους τους τομείς, την Παιδεία, την Υγεία, το πώς βλέπουμε όλες τις ανακολουθίες και τις παλινωδίες να τις πληρώνει η χώρα, ο ελληνικός λαός και η εικόνα της χώρας για την οποία τόσο πολύ μιλήσατε.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι ανοίξατε μέσα σε μια σύγχυση και παλινωδία για τις πύλες εισόδου, μετά από τη φιέστα της Σαντορίνης, είδαμε στη συνέχεια μια παλινωδία όσον αφορά τα ίδια τα υγειονομικά μέτρα για τον τουρισμό, χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη στήριξη όσον αφορά τις επιχειρήσεις.

Είδαμε τον Αύγουστο όταν πλέον είχε ήδη αρχίσει το δεύτερο κύμα να φαίνεται με τις συνέπειές του, να αυξάνετε τη πληρότητα στα πλοία, αντί να αυξάνετε ως κυβέρνηση τα δρομολόγια για τα νησιά.

Και την ώρα που υποτίθεται ότι έχει στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουμε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να μπλοκάρει πλήρως για μια εβδομάδα όσον αφορά τα τεστ.

Βλέπουμε την πλήρη ανοργανωσιά όσον αφορά την ΚΕΔΕ και την προμήθεια των μασκών, που αυτή τη στιγμή ανοίγουν τα σχολεία και δεν έχει καν προχωρήσει ο διαγωνισμός ή δεν έχουν καν πάει τα κονδύλια για τις σχολικές καθαρίστριες για να αρχίσουν τα σχολεία με πλήρη ασφάλεια.

Δεν είμαστε εδώ για να ασκήσουμε άσκοπη κριτική. Έχουμε δημοκρατικό καθήκον να τα επισημαίνουμε όλα αυτά, προκειμένου επιτέλους ως κυβέρνηση και να σοβαρευτείτε και να μην εξωραΐζετε τα πράγματα, αλλά να πάρετε έστω και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού