Βέμπερ: Απαράδεκτο ο Μάας να εμφανίζεται ως μεσολαβητής μεταξύ χώρας-μέλους και τρίτης χώρας

Πρέπει να είναι σαφές σε ποια πλευρά βρίσκονται η ΕΕ και η Γερμανία: στο πλευρό της Ελλάδας

Συνέντευξη στο περιοδικό Der Spiegel παραχώρησε ο επικεφαλής της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Χριστιανοκοινωνιστής, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα ελληνοτουρκικά και στη στάση της Γερμανίας, όταν το Spiegel του ζητά να σχολιάσει το δίλημμα της Γερμανίας, ο κ. Βέμπερ λέει: από τη μια πλευρά η καγκελάριος θέλει να στηρίξει την χώρα-εταίρο στην ΕΕ, την Ελλάδα, κι από την άλλη δεν θέλει να αναστατώσει τις σχέσεις με τον Ερντογάν.

«Υπάρχει διέξοδος» ρωτά το Spiegel και ο Μάνφρεντ Βέμπερ απαντά: «To γεγονός ότι ο Γερμανός υπ. Εξ. Χάικο Μάας πετά στην Αθήνα, για να εμφανιστεί εκεί ως μεσoλαβητής, είναι για μένα απαράδεκτο. Έχουμε μια σύγκρουση ενός κράτους-μέλους της ΕΕ με μια τρίτη χώρα, η οποία επιπλέον εμφανίζεται ως επιτιθέμενη χώρα. Πρέπει να είναι σαφές σε ποια πλευρά βρίσκονται η ΕΕ και η Γερμανία: στο πλευρό της Ελλάδας. Ο υπ. Εξωτερικών πρέπει να είναι προσεκτικός ώστε να μην είναι εκβιάσιμος εξαιτίας του φόβου μιας νέας προσφυγικής κρίσης. Αντ´ αυτού θα έπρεπε να μιλάμε για οικονομικές κυρώσεις, μεταξύ των οποίων αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Τουρκία και πολλά άλλα, ώστε να αντιδράσουμε απέναντι στις επιθέσεις του Ερντογάν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού