Γαλλία: Μείωση της καραντίνας σε 7 μέρες;

Παρατηρείται μεγαλύτερη ψυχραιμία ως προς την αντιμετώπιση του ιού. Ήδη η γαλλική κυβέρνηση σκέπτεται να μειώσει στις 7 ημέρες την καραντίνα έναντι των 14 που ισχύει μέχρι σήμερα, βασιζόμενη στις τελευταίες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, η μετάδοση συμβαίνει εντός των πρώτων πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στη Γαλλία 7.071 κρούσματα και 3 νεκροί. Κοντά στα τριάντα διαμερίσματα στην μητροπολιτική Γαλλία και τις υπερπόντιες κτήσεις θεωρούνται επικίνδυνες ζώνες του ιου και οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Ανάμεσά τους και η περιοχή των Παρισίων «Ile de France».

Παρ’ όλα αυτά παρατηρείται μεγαλύτερη ψυχραιμία ως προς την αντιμετώπιση του ιού. Ήδη η γαλλική κυβέρνηση σκέπτεται να μειώσει στις 7 ημέρες την καραντίνα έναντι των 14 που ισχύει μέχρι σήμερα, βασιζόμενη στις τελευταίες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, η μετάδοση συμβαίνει εντός των πρώτων πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Αν και η ιδέα αυτή δεν έχει την ομόφωνη στήριξη των ιατρών, λόγω της ραγδαίας επανεμφάνισης του ιού στη Γαλλία, το Επιστημονικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν φαίνεται επίσης να έχει την ίδια άποψη. Σε αυτή την περίπτωση η Γαλλία θα είναι η πρώτη χώρα που θα μείωνε την καραντίνα στις 7 μέρες.

Τέλος, στα νοσοκομεία άρχισε να προτιμάται η μέθοδος οξυγόνωσης του ασθενούς, αποφεύγοντας τον αποκλεισμό του στην εντατική και ελευθερώνοντας έτσι κρεβάτια για τα βαριά περιστατικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού