«Η μέθοδος Λουκασένκο»

Η μέθοδος του Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι τόσο παλιά όσο το καθεστώς του: οι αντιπολιτευόμενοι οδηγούνται στη φυλακή ή απομακρύνονται από τη χώρα

Την έκρυθμη κατάσταση στη Λευκορωσία και τις συνεχιζόμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και συλλήψεις σχολιάζει η Süddeutsche Zeitungεστιάζοντας στο αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του Λουκασένκο: «Η μέθοδος του Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι τόσο παλιά όσο το καθεστώς του: οι αντιπολιτευόμενοι οδηγούνται στη φυλακή ή απομακρύνονται από τη χώρα (…)

O Λουκασένκο φαίνεται ότι εδώ και καιρό έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας. Αυτό αποδεικνύουν οι περίεργες εμφανίσεις του με καλάζνικοφ, η λανθασμένη εκτίμησή του για το κίνημα διαμαρτυρίας, oι αδέξιες προσπάθειές του να γοητεύσει το Κρεμλίνο, από το οποίο εξαρτάται τώρα η μοίρα του. Οι διαδηλωτές τον κοροϊδεύουν για όλα αυτά (…)

Mέχρι στιγμής το κίνημα αντίστασης δεν έχει εκφοβιστεί. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Δύση δεν τους αφήνει μόνους ενώπιον αυτού του μανιώδους ηγέτη και συνεχίζει να καταγγέλλει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού