Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μειωμένο αριθμό καθαριστριών στα σχολεία που έχουν στη διάθεσή τους, επισημαίνοντας την ανάγκη αύξησης τους για την κάλυψη των αναγκών λόγω πανδημίας

Τις δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που δοκιμάζεται σε αυτή την κρίσιμη υγειονομική συγκυρία και οι οποίες θα εφαρμοστούν οριζόντια σε όλους τους δήμους της Αττικής με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στους δημάρχους της Αττικής, κατά τη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη, όπου συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης.

Αναφορικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι δίνεται έμφαση σε αυτές που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και δοκιμάζονται από την πανδημία, η οποία όπως τόνισε, επιβάλλει “συνεχή επαγρύπνηση και προσοχή απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς για αποτελεσματικότερη θωράκιση των πολιτών και ιδιαίτερα για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς”. Ο περιφερειάρχης αναγνώρισε πως οι δήμαρχοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών και τους διαμήνυσε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον υπ. Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για τη διευκόλυνσή τους.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μειωμένο αριθμό καθαριστριών στα σχολεία που έχουν στη διάθεσή τους, επισημαίνοντας την ανάγκη αύξησης τους για την κάλυψη των αναγκών λόγω πανδημίας. Επιπλέον αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που έχει προκληθεί εξαιτίας του νόμου για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, πως υπάρχει σημαντική έλλειψη αιθουσών που μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού