Η Κύπρος επιδιώκει συνεργασία με τον Λίβανο

Τις τελευταίες μέρες πολλά πλοιάρια με πάνω από 150 ανθρώπους έφτασαν σε κυπριακά ύδατα, μεταξύ αυτών άνθρωποι από τη Συρία και τον Λίβανο. Σε κάποιους επετράπη να φτάσουν στην ξηρά, άλλοι επέστρεψαν στον Λίβανο με πλοίο

Στην ανακοίνωση του Κύπριου υπ. Εσωτερικών Νίκου Νουρή για αποστολή κυπριακής αντιπροσωπείας στον Λίβανο με αντικείμενο ενδεχόμενη συνεργασία για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα ανοιχτά της Κύπρου αναφέρεται η γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk.

«Τις τελευταίες μέρες πολλά πλοιάρια με πάνω από 150 ανθρώπους έφτασαν σε κυπριακά ύδατα, μεταξύ αυτών άνθρωποι από τη Συρία και τον Λίβανο. Σε κάποιους επετράπη να φτάσουν στην ξηρά, άλλοι επέστρεψαν στον Λίβανο με πλοίο.

Στη συνέχεια η κυπριακή κυβέρνηση συγκάλεσε ειδική συνεδρίαση και ανακοίνωσε ότι οι δυνατότητες των δομών υποδοχής έχουν εξαντληθεί. Έτσι ο αριθμός των αιτούντων για πρώτη φορά άσυλο είναι εν τω μεταξύ ο υψηλότερος σε χώρα-μέλος της ΕΕ αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Κύπρος απέχει μόλις 160 χιλιόμετρα από τις ακτές του Λιβάνου, η οποία φιλοξενεί περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη χώρα του εμφυλίου πολέμου, τη Συρία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού