Το Λονδίνο θα ακολουθήσει τους κανόνες επιδοτήσεων του ΠΟΕ μετα τη μεταβατική περίοδο του Brexit

"Δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί και πρέπει να τηρηθούν. Μεταξύ φίλων και συμμάχων, πρέπει να τηρούμε τα λόγια μας και να σεβόμαστε τον νόμο. Η ΕΕ έχει αναλάβει τις δεσμεύσεις της, περιμένουμε το ίδιο να πράξει η Βρετανία".

Η Βρετανία θα ακολουθήσει τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τις επιδοτήσεις, μετά την ολοκλήρωση των κανόνων της εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα, δεσμευόμενος να μην υιοθετήσει την προσέγγιση της “επιλογής νικητών”.

“Η καθοδηγητική μας φιλοσοφία παραμένει ότι δεν θέλουμε μια επιστροφή στην πολιτική της δεκαετίας του 1970, της επιλογής νικητών και της διάσωσης μη βιώσιμων εταιριών με χρήματα των φορολογουμένων. Η Βρετανία πρέπει να έχει την ευελιξία ως ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος να παρεμβαίνει για την προστασία των θέσεων εργασίας και την υποστήριξη νέων και αναδυόμενων βιομηχανιών”, δήλωσε ο Σάρμα σε ανακοίνωση.

Το Παρίσι προετοιμάζεται «για όλα τα σενάρια»

Η Γαλλία προετοιμάζεται “για όλα τα σενάρια” σε σχέση με το Brexit και, όπως η Γερμανία, καλεί τη Βρετανία να επιδείξει “πλήρη σεβασμό της συμφωνίας εξόδου”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

“Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε καλή τη πίστει αλλά γι΄ αυτό, χρειάζονται δύο”, πρόσθεσε ο Ατάλ ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βρετανών επαναλήφθηκαν σε ηλεκτρισμένο κλίμα, λόγω της βούλησης του Λονδίνου να υπαναχωρήσει σε ορισμένες δεσμεύσεις.

“Αναμένουμε λοιπόν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έναν συνομιλητή καλή τη πίστει”, επέμεινε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

“Σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια αλλά η στάση μας είναι να συνεχίσουμε τη συζήτηση με (τον διαπραγματευτή της ΕΕ) Μισέλ Μπαρνιέ”, πρόσθεσε.

Η ΕΕ θα ζητήσει από τους Βρετανούς μια έκτακτη συνεδρίαση μετά τη δημοσίευση σήμερα σχεδίου νόμου, το οποίο κυρίως θέτει υπό αμφισβήτηση τις τελωνειακές ρυθμίσεις που αφορούν τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ανακαλώντας ένα έγγραφο που έχει το καθεστώς διεθνούς συνθήκης, το κείμενο αυτό που “διασαφηνίζει” σημεία της συμφωνίας εξόδου από την ΕΕ “παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο τρόπο”, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας Μπράντον Λιούις.

Παράλληλα, ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον έγραψε στο Twitter: “Ο σεβασμός στη συμφωνία αποχώρησης (από την ΕΕ) δεν είναι διαπραγματεύσιμος”.

“Δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί και πρέπει να τηρηθούν. Μεταξύ φίλων και συμμάχων, πρέπει να τηρούμε τα λόγια μας και να σεβόμαστε τον νόμο. Η ΕΕ έχει αναλάβει τις δεσμεύσεις της, περιμένουμε το ίδιο να πράξει η Βρετανία”.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού