Βούτσης για Μόρια: Η κυβερνητική πολιτική έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες

Αυτή η τακτική της «αποτροπής» δημιούργησε μεγάλη συγκέντρωση σε σημεία όπως η Μόρια και έφερε σε αφόρητη κατάσταση τον ίδιο τον μεταναστευτικό πληθυσμό ενώ δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους των νησιών υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης

Θερίζουμε θύελλες και δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα τόνισε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας στο ΜΕΓΚΑ τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια.

Ο τ. Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι γενεσιουργός αιτία της απαράδεκτης κατάστασης που επί μήνες επικρατεί στη Μόρια είναι η στρατηγική της αποτροπής και η διακοπή της ριζικής αποσυμφόρησης των νησιών, πολιτική που ακολούθησε επί μήνες η Κυβέρνηση της ΝΔ υπακούοντας στις αρνήσεις κάποιων δημάρχων και περιφερειαρχών του ηπειρωτικού κορμού της χώρας.

Αυτή η τακτική της «αποτροπής» δημιούργησε μεγάλη συγκέντρωση σε σημεία όπως η Μόρια και έφερε σε αφόρητη κατάσταση τον ίδιο τον μεταναστευτικό πληθυσμό ενώ δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους των νησιών υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης.

Η «καύσιμη ύλη» των γεγονότων – δεν αναφέρομαι στη σημερινή φωτιά – υπήρχε μέσα στη Μόρια τόσους πολλούς μήνες και ως προς την επικινδυνότητα για την πανδημία, όπου δεν υπήρξε στοιχειώδης πρόβλεψη και πρόληψη αλλά και ως προς την επικινδυνότητα για να έχουμε τέτοιες συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις και φωτιές κατέληξε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού