Γεωργιάδης για Μόρια: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να χτίζουμε σπίτια, αν τα καίνε

«Πολύ στεναχωριέμαι που τους βλέπω έτσι αλλά δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαψαν τον καταυλισμό μόνοι τους» είπε...

«Δεν αισθάνομαι καθόλου υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε αυτοί τα σπίτια που τους χτίζουμε, να τους χτίζουμε καινούργια», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για τις φωτιές στη Μόρια, που άφησαν 13.500 ανθρώπους άστεγους και γυναικόπαιδα βρήκαν καταφύγιο σε δρόμους και νεκροταφείο.

«Πολύ στεναχωριέμαι που τους βλέπω έτσι αλλά δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαψαν τον καταυλισμό μόνοι τους» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα σχολίασε πως «δεν θέλαμε να δείρουμε τους κάτοικους» για να γίνουν κλειστές δομές.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για μια «δυσάρεστη κατάσταση για τους κατοίκους που βλέπουν να είναι το νησί τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Μίλησε για «ανεξέλεγκτη εισροή ανθρώπων στην Ελλάδα χωρίς να μας ρωτήσουν» και η Μόρια «με το χρόνο μεγάλωσε σε όγκο και αριθμό».

Παράλληλα παραδέχτηκε πως υπήρξε αδυναμία «να πείσουμε τους κατοίκους να φτιάξουμε κλειστές δομές πριν από οκτώ μήνες με τις γνωστές συγκρούσεις».

«Το σχέδιο πρέπει να προχωρήσει», είπε αναφερόμενος στις κλειστές δομές.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχει μια σημαντική διαφορά σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων σε σχέση με πριν από 8 μήνες με τους οποίους όπως ο ίδιος αναφέρει μπορούν να συνεννοηθούν.

«Όλοι είμαστε πλέον στο θέμα του μεταναστευτικού πιο ώριμοι», σχολίασε.

Υπενθυμίζεται πως ο Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter τόνισε ότι «πρέπει όλοι όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια να απελαθούν».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Άνθρωποι που δεν σέβονται τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και που καταστρέφουν δημόσια περιουσία, δεν δικαιούνται άσυλο στην Ελλάδα. Πρέπει όλοι όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια να απελαθούν αυτομάτως: Λαθρομετανάστες: “Βye Bye Moria” την ώρα της φωτιάς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού