ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα γραμμή αντιπολίτευσης του Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επίγνωση ότι οι αλλαγές προσώπων από μόνες τους δεν αρκούν για να λύσουν το πρόβλημα και απομένει να δοκιμαστεί η απόδοσή τους το προσεχές διάστημα. Στο πλευρό λοιπόν των αλλαγών στα πρόσωπα έχει αποφασιστεί και κεντρική αλλαγή πολιτικής γραμμής.

Οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, που δρομολογήθηκαν και επισημοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες, αντιμετωπίστηκαν από τα περισσότερα ρεπορτάζ περίπου ως υποθέσεις τήρησης εσωκομματικών ισορροπιών και ως προσπάθεια να σταματήσει η εικόνα έντονων εσωτερικών διαφωνιών στα ελληνοτουρκικά, που είχαν εμφανιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες.

Κορυφαία πηγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας επιβεβαίωσε ότι φυσικά οι αλλαγές στα πρόσωπα στη γραμματεία και την εκπροσώπηση Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχουν διάσταση εξισορρόπησης ενδοπαραταξιακών τάσεων. Άλλωστε, όπως μας είπε η ίδια πηγή, σε περίοδο προσυνεδριακής διεύρυνσης βρίσκεται το κόμμα και η τήρηση των ισορροπιών είναι υποχρέωση της ηγεσίας. Όπως, επίσης, και οι αλλαγές στα
πρόσωπα συμβάλλουν στην προσπάθεια ισορροπίας.

Όμως, όπως μας ανέφερε η ίδια πηγή, αυτά είναι τα δευτερεύοντα στοιχεία των αλλαγών στις οποίες προχώρησε με πρωτοβουλία του ο Αλέξης Τσίπρας. Βασικό σημείο της παρέμβασης του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να απεγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από μια περίοδο άγονης αντιπολίτευσης, η οποία αν παρατεινόταν περισσότερο θα κατέληγε σε σοβαρό κόστος για το κόμμα και τον στόχο επιστροφής στην ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.

Η ίδια πηγή μας ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επίγνωση ότι οι αλλαγές προσώπων από μόνες τους δεν αρκούν για να λύσουν το πρόβλημα και απομένει να δοκιμαστεί η απόδοσή τους το προσεχές διάστημα. Στο πλευρό λοιπόν των αλλαγών στα πρόσωπα έχει αποφασιστεί και κεντρική αλλαγή πολιτικής γραμμής.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι έχει ληφθεί απόφαση για σκληρή αντιπολίτευση, με παράλληλη θεατή αποστασιοποίηση από κάθε σκέψη για αίτημα προκήρυξης πρόωρων εκλογών (που θα ήταν δικαιολογημένο με δεδομένη την εικόνα στην οικονομία, τα ελληνοτουρκικά και την πανδημία), ως την τεκμηρίωση της άποψης του προέδρου ότι “υπεύθυνη αντιπολίτευση” δεν σημαίνει “μη αντιπολίτευση”, όπως προσπάθησε να εμφανίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία συζήτηση στη βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη νέα γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, επενδύει σε σκληρή αντιπολίτευση άμεσης παραγωγής γεγονότων σε βάρος της κυβέρνησης. Κι αυτό στο πλαίσιο της πεποίθησης ότι η αντιπαράθεση με μια κυβέρνηση πολύ κακή θα πρέπει να καταγράφεται σ’ όλα τα επίπεδα πολιτικής και να μην περιμένει κάθε φορά η αντιπολίτευση μια αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού-αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αποδομήσει την κυβέρνηση και να πει τις θέσεις της.

Το σημείο αυτό, προσθέτει η ίδια πηγή, συνοδεύεται από τη μονότονη από ‘δω και πέρα πρόσκληση-πρόκληση προς τον κ. Μητσοτάκη για προσυνεννόηση στα βασικά θέματα πριν την αναγγελία μέτρων για τα ελληνοτουρκικά, την οικονομία και την πανδημία.

 

Ειδικού συνεργάτη

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού