Τζανακόπουλος: Πώς βίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα την κυβερνητική εμπειρία και το εγχείρημα της διεύρυνσης

Περιγράφει το πώς βίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα την κυβερνητική εμπειρία και μιλάει για τη ζωή των οργανώσεων, το περιεχόμενο της πολιτικής τους παρέμβασης και το εγχείρημα της διεύρυνσης

Η «Αυγή» φιλοξενεί σήμερα την πρώτη συνέντευξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου μετά την εκλογή του στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάει για την κοινωνική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα από την τριπλή κρίση και τις προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο τόσο πολιτικό όσο και οργανωτικό.

Μιλάει για το ρεύμα που έφερε στην κυβέρνηση την Αριστερά το 2015 και εξηγεί ότι η μεγάλη πολιτική μάχη αφορά το αν η λαϊκή δυσαρέσκεια θα πάρει αριστερά και προοδευτικά ή ακροδεξιά λαϊκιστικά πολιτικά χαρακτηριστικά. Θεωρεί ότι κυρίαρχο στις συνθήκες της πανδημίας αναδεικνύεται το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων και αναφέρεται στην ανάγκη να αποκτήσει φωνή ο κόσμος που δεν έχει φωνή μέσα από τα συνδικάτα ή άλλους οργανωμένους θεσμούς.

Σχολιάζοντας τη λίστα Πέτσα μιλάει για τον θεσμικό και δημοκρατικό εκφυλισμό στον οποίο οδηγεί τη χώρα η Ν.Δ., αλλά και για την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δικτύων απέναντι στον καθεστωτικό Τύπο. Εξηγεί τις κυβερνητικές ευθύνες στην εξωτερική πολιτική και το προσφυγικό, αλλά και το πώς διαμορφώνεται η πολιτική της Αριστεράς σε αυτά τα θέματα. Περιγράφει το πώς βίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα την κυβερνητική εμπειρία και μιλάει για τη ζωή των οργανώσεων, το περιεχόμενο της πολιτικής τους παρέμβασης και το εγχείρημα της διεύρυνσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού