Κορωνοϊός | Γαλλία: Αυστηρότερα μέτρα στο Μπορντό

Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται «για να επιβραδύνουμε σημαντικά την κυκλοφορία του ιού», δήλωσε η Φαμπιέν Μπουσιό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου

Η περιφέρεια της Νέας Ακουιτανίας ανακοίνωσε την εφαρμογή αυστηρότερων υγειονομικών μέτρων σήμερα σχετικά με τις δημόσιες εκδηλώσεις και τους οίκους ευγηρίας, με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Αξιωματούχος της περιφέρειας, που περιλαμβάνει την πόλη Μπορντό, ανέφερε μέτρα όπως τον περιορισμό του αριθμού των επισκεπτών για τους τρόφιμους στους οίκους ευγηρίας σε δύο κάθε εβδομάδα και τη μείωση της συμμετοχής στις δημόσιες εκδηλώσεις σε 1.000 ανθρώπους από 5.000.

Οι αρχές ακύρωσαν, επίσης, τις εκδηλώσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην περιοχή τον Σεπτέμβριο, απαγόρευσαν την κατανάλωση αλκοόλ και φαγητού σε όσους δεν κάθονται σε μπαρ και τις δημόσιες συναθροίσεις από 10 ανθρώπους και άνω σε πάρκα και παραλίες στο Μπορντό.

Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται «για να επιβραδύνουμε σημαντικά την κυκλοφορία του ιού», δήλωσε η Φαμπιέν Μπουσιό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού