Τσαβούσογλου: Περισσότερο «μετριοπαθή» τα μηνύματα από την Αθήνα – Διατηρούν τη μαξιμαλιστική τους στάση

«Η Ελλάδα άρχισε να δίνει ένα πιο θετικό μήνυμα, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία της επιστροφής του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας για την αναπλήρωση προμηθειών και για συντήρηση».

ΕΕ- Τουρκία Τσαβούσογλου:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο CNN Turk χαρακτήρισε περισσότερο «μετριοπαθή» τα μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές πολιτικές της.

«Τα μηνύματα που έφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός τις τελευταίες δύο έως τρεις ημέρες ήταν πιο μετριοπαθή» είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα άρχισε να δίνει ένα πιο θετικό μήνυμα, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία της επιστροφής του (τουρκικού σκάφους σεισμικής εξερεύνησης) Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας για την αναπλήρωση προμηθειών και για συντήρηση». Από την άλλη, συνεχίζουν να λένε “θέλουμε περισσότερα από αυτά” και διατηρούν τη μαξιμαλιστική τους στάση» σημείωσε.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις διερευνητικές συνομιλίες που ξεκίνησαν μετά την κρίση των Ιμίων του 1996, κάνοντας λόγο για έναν μηχανισμό που καθιερώθηκε για να αποφασίσει πώς να επιλυθούν προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με συμφωνίες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού