Ελληνοτουρκικά: Νέα συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων στο ΝΑΤΟ – Πληροφορίες για απόσυρση των πλοίων από την αν. Μεσόγειο

Την τέταρτη τεχνική συνάντηση αναμένεται να έχουν σήμερα στο ΝΑΤΟ ο Ελληνας και ο Τούρκος στρατιωτικός αντιπρόσωπος με αξιωματούχο της στρατιωτικής επιτροπής της Συμμαχίας.

Ελληνοτουρκικά - Διερευνητικές

Νέα τεχνική συνάντηση -την τέταρτη- αναμένεται να έχουν σήμερα στο ΝΑΤΟ ο Ελληνας και ο Τούρκος στρατιωτικός αντιπρόσωπος με αξιωματούχο της στρατιωτικής επιτροπής της Συμμαχίας.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας της Άγκυρας, οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες είχαν προγραμματιστεί μετά από συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αποσύρονται σταδιακά όλα τα πλοία από την αν. Μεσόγειο

Ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες, η σταδιακή αποχώρηση, όλων των πλοίων, ελληνικών και τουρκικών από την ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για μια ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης που επικρατούσε στην περιοχή μετά την κάθοδο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis. Να σημειωθεί ότι το τουρκικό ερευνητικό, αποχώρησε πρώτο, το περασμένο Σάββατο για να ακολουθήσει σήμερα η σταδιακή αποχώρηση και των υπόλοιπων πλοίων που το συνόδευαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιστρέψει μικρός αριθμός τουρκικών πλοίων στους ναυστάθμους.

Ήδη η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» φέρεται να κατευθύνεται προς την επιχείρηση «Ειρήνη» στη Λιβύη ενώ η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς προς άλλη επιχείρηση στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα:

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού