Ιταλία: Με συνδυασμό φυσικής παρουσίας και εξ αποστάσεως διδασκαλίας ανοίγουν τα πανεπιστήμια

Το σύστημα της «μεικτής διδασκαλίας» υιοθετούν τα ιταλικά πανεπιστήμια τα οποία ετοιμάζονται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Το σύστημα της «μεικτής διδασκαλίας» υιοθετούν τα ιταλικά πανεπιστήμια τα οποία ετοιμάζονται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Αναφερόμενος στο σύστημα ο υπουργός αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση Γκαετάνο Μανφρέντι, εξήγησε ότι περίπου 50% των φοιτητών θα παρακολουθούν τα μαθήματα με φυσική παρουσία και οι υπόλοιποι από το σπίτι, με εξ αποστάσεως διδασκαλία χάρη στο διαδίκτυο.

Η δεύτερη αυτή λύση, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, μπορεί να επιλεγεί κυρίως για νέους που δεν ζουν μόνιμα στις πόλεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και μένοντας σπίτι θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Η επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης, άλλωστε, έχει καταστήσει σαφές ότι οι μισές θέσεις στις πανεπιστημιακές αίθουσες πρέπει να μένουν πάντα κενές.

Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση Κόντε επέλεξε την αρωγή των νέων τεχνολογιών για να μπορέσει να εγγυηθεί την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας μέσα σε όλους τους χώρους των πανεπιστημίων. Η χρήση της μάσκας θα είναι πάντα υποχρεωτική μέσα στα ιταλικά πανεπιστήμια και, σε ότι αφορά τις εξετάσεις, θα μπορούν να γίνονται επίσης με φυσική παρουσία ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού