Ο Παύλος ζει… Επτά χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής…

Επτά χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Ανακοίνωση οικογένειας Παύλου Φύσσα:

Κερατσίνι, 18/9/2020

7 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει.

7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία.
Οικογένεια Παύλου Φύσσα

Οργανώσεις από τον αντιφασιστικό χώρο, τον αριστερό και τον αντιεξουσιαστικό αλλά και διάφοροι φορείς καλούν σε κινητοποίηση στις 18:00, στο Κερατσίνι.

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από σωματεία και φορείς και την Τετάρτη 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Το κάλεσμα

«Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγιτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μαγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζαντ Λουκμάν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί.

Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία “στα μαλακά” θα “δικαιώσει” τους ναζι, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζι στη φυλακή. Η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουν καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία, που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους. Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία.

Θα είμαστε χιλιάδες

Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό. Για τον Άνθρωπο

Όλοι όλες στον δρόμο

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί

Αντιφασιστική πορεία

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μμ, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών

Καλούν: Καμπάνια “Δεν είναι αθώοι”

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας/Πειραιά

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος

Antinazi Zone

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός κήπος Πετρούπολης

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβελα

Κίνηση Απελαστε τον Ρατσισμό

Κοινωνικό Κέντρο Στέκι Μεταναστών

ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό)

Στηρίζουν:Πρωτοβουλίες- Σωματεία-Μαζικοί Φορείς:

ΠΕΝΕΝ

Support Art Workers

Justice for Zak/Zackie

Στηρίζουν: Πολιτικές Οργανώσεις και Συλλογικότητες:

Αναμέτρηση-Ομάδα Κομμουνιστών/τριών

Αναρχοσυνδικαλιστικη Πρωτοβουλία Ροσιναντε

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Aριστερή Ανασύνθεση(ΑΡ.ΑΝ)

Αριστερής Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ)

Αριστερή Ενότητα

Αριστερό Ρεύμα

Δ.Ε.Α

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

ΕΕΚ

ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα)

ΝκΑ (Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση)

Λαϊκή Ενότητα

Ξεκίνημα/Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση

ΟΚΔΕ Σπάρτακος

Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Πολιτική Οργάνωση “Κόκκινο Νήμα”

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά»

Ιστορικό

Στο υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής Νίκαιας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Η στυγερή δολοφονία του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα, όπως προκύπτει από την περιγραφή των δραματικών γεγονότων το βράδυ της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου 2013, από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων αλλά και των απολογιών των ίδιων των κατηγορουμένων, ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής και συντεταγμένης δράσης του τάγματος εφόδου της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στις 17 με 18/9/2013 από τον Γεώργιο Ρουπακιά, μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της ΤΟ Νίκαιας καθώς και με άμεση συνέργεια υπολοίπων μελών του “τάγματος εφόδου”. Μέλη της τοπικής, αναγνώρισαν τον Φύσσα στη καφετέρια Κοράλλι, ενημέρωσαν υπόλοιπα μέλη της τοπικής να συγκεντρωθούν έξω από την καφετέρια και μετά την συγκροτημένη και πειθαρχημένη εντολή του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη μετέβησαν άμεσα (μέσα σε 15 λεπτά) στην ΤΟ Νίκαιας, εξοπλίστηκαν με ρόπαλα, σιδηρογροθιές, στιλέτα, τους δόθηκαν σαφείς οδηγίες σχετικά με την αποστολή τους και το στοχοποιημένο θύμα και έφυγαν συντεταγμένα για το Κερατσίνι.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας τα γεγονότα αναλυτικά έχουν ως εξής:

Στις 17-9-2013 ημέρα Τρίτη στην Καφετέρια Κοράλλι, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας, στο Κερατσίνι, και κατά την παρακολούθηση του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού – Παρι Σεν Ζερμέν, ο Ιωάννης ΑΓΓΟΣ, ένας εκ των υπευθύνων ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» στη Νίκαια (όπως ο ίδιος δηλώνει στην από 5-10-2013 απολογία του ενώπιον των Ανακριτών του Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία επιβεβαίωσε, την 1-11-2013, απολογούμενος συμπληρωματικώς ενώπιον των Εφέτων-Ανακριτριών), προσήλθε στις 21:45 στην καφετέρια, ντυμένος με τη ‘στρατιωτική’ αμφίεση (παντελόνι παραλλαγής, άρβυλα και μαύρη μπλούζα, βλ. την από 18-9-2013 κατάθεση στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής του Ηλία Κοντονικόλα “κάθονταν 3 άτομα τα οποία φαινόντουσαν μέλη της Χ.Α. Γιατί φορούσαν άρβυλα, στρατιωτικής παραλλαγής για παντελόνι, ξυρισμένα στο κεφάλι, φορούσαν μαύρα ρούχα τα οποίο αν θυμάμαι καλά είχαν ένα κόκκινο σήμα”), για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Εκεί διαπίστωσε ότι σε διπλανό του τραπέζι καθόταν ο Παύλος Φύσσας, μουσικός και γνωστός στην περιοχή για τις αντίθετες προς τη ‘Χρυσή Αυγή’ ιδεολογικές του απόψεις (όπως αναφέρουν: α) ο μάρτυρας Ξυπόλητος Μιχαήλ, φίλος του Παύλου Φύσσα ενώπιον των Εφέτων Ανακριτριών στις 19-3-2014, “είμαι σίγουρος ότι ο Παύλος που ήταν από την Αμφιάλη και έμενε πολύ κοντά από το σημείο που δολοφονήθηκε ήταν γνωστός στην περιοχή από τη μουσική του, ήταν αντιφασίστας και αποτελούσε στόχο τους”, β) ο μάρτυρας Χατζησταμάτης Δημήτριος ενώπιον της ΣΤ΄Ανακρίτριας (24-9-2013) “Από τις συνομιλίες τους τον τρόπο που απευθύνονται στην παρέα του Φύσσα, μου δόθηκε η εντύπωση ότι δεν τον έβλεπαν για πρώτη φορά, σαν να ήξεραν ποιός ήταν, σαν να είχαν προηγούμενα μαζί του…” και γ) επίσης αναφέρει και στην απολογία του ο Νικόλαος Τσορβάς ενώπιον των Εφετών Ανακριτριών την 27-3-2014: “όταν είδα αυτό το παλληκάρι τον ψηλό με τα μουσια, τον Φύσσα όπως έμαθα μετά, κάτι μου θύμισε το πρόσωπο του γιατί εγώ παλαιότερα έμενα Κερατσίνι, στην πλατεία Ευγένεια και ό,τι συναυλίες γινόντουσαν εγώ πήγαινα και κάπου τον θυμόμουν ως μουσικό από τις συναυλίες αυτές. Επίσης τον έβλεπα καμία φορά και στην πλατεία όταν πήγαινα και μάλιστα έλεγα “α! Αυτός είναι ο μουσικός που τραγουδούσε στις συναυλίες, μάλιστα, όταν ήμουν μαζί με κάποιο φίλο μου, του τον έδειχνα”), μαζί με την ολιγομελή παρέα του, τον Δούλβαρη Γεώργιο και την Τοσλούκου Χρυσούλα.

Μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου (22:35 περίπου) εισήλθαν στη καφετέρια οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, Ηλίας Κοντονικόλας, Νικόλαος Μαντάς, Παύλος Σειρλής, Νίκος, Μιχάλης Ξυπόλητος, Δημήτρης Μελαχροινόπουλος και Λίνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοινού τον αγώνα. Κατά την είσοδο τους στην καφετέρια ο Νικόλαος Μαντάς, αναφέρει στην από 26-9-2013 έκθεση ένορκης κατάθεσης ενώπιον της ΣΤ΄Ανακρίτριας “είδα να εξέρχεται από την καφετέρια ένα άτομο το οποίο το γνώριζα, ήξερα ότι ήταν χρυσαυγίτης και μάλιστα το είχα δε σε ανύποπτο χρόνο στο youtube” (επίσκεψη στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, εμφανίζεται στο 4.14-4.29 λεπτό του video “πούτσα φλέβα και εργατιά”, φοράει γυαλιά ηλίου, μαύρη μπλούζα και τατουάζ με μαίανδρο στο δεξί μπράτσο) και που μετά την επίδειξη φωτογραφιών και του video αναγνωρίστηκε με τα στοιχεία Μιχαλάρος Αναστάσιος. Ο ίδιος μάρτυρας επιβεβαιώνει στην ως άνω μαρτυρία του και την παρουσία του Ιωάννη Άγγου στην καφετέρια, καθώς και ότι μιλούσε συνέχεια στο κινητό και έστελνε sms.. Ο κατηγορούμενος Τσαλίκης Λέοντας, στην από 10-3-2014 απολογία του ενώπιον των Εφετών Ανακριτριών, παραδέχεται την παρουσία του μέσα στην καφετέρια Κοράλλι, επιβεβαιώνοντας και την ένορκη κατάθεση του Ξυπόλυτου Μιχαήλ, μάρτυρα και φίλου του Παύλου Φύσσα ενώπιον των Εφέτων Ανακριτριών στις 19-3-2014, στην οποία αναγνωρίζει τον Λέοντα Τσαλίκη ως το δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στην καφετέρια Κοράλλι.

Η συνεχής επικοινωνία του Ιωάννη Άγγου με άλλους τηλεφωνικά και η σύνδεση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις μαρτύρων παρόντων και φίλων του Παύλου Φύσσα όπως π.χ η από 18-9-2013 έκθεση ένορκης κατάθεσης του Δούλβαρη Γεωργίου (ΔΑΑ): “Αυτό που πιστεύω είναι ότι καποιοι από τα δύο άτομα που ήταν στο μαγαζί και που έμοιαζαν με Χρυσαυγίτες, ειδοποίησαν με κάποιο τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που μαχαίρωσε τον Παύλο”. Επίσης επιβεβαιώνεται και από το συγκεντρωτικό διάγραμμα κλήσεων από 21:00 τις 17/9/2-13 έως 03:00 της 18/9/2013, όπου καταγράφεται αναλυτικά η πληθώρα των κλήσεων του Ιωάννη Άγγου (όνομα συνδρομητή Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, αρχείο 1374).

Περί τις 23:30 της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης Γιώργος Πατέλης στέλνει μήνυμα από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια σε όσα μέλη αποτελούσαν το “τμήμα ασφάλειας” της οργάνωσης. Το μήνυμα ήταν επιτακτικό και “διέτασσε” τα μέλη που το λάμβαναν να παραστούν αμέσως στα γραφεία της οργάνωσης: «Όλοι τώρα στην Τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα», όπως προκύπτει από το κινητό του Ι. Καζαντζόγλου (βλ. αρχείο του κατασχεθέντος κινητού τηλεφώνου του κατηγορουμένου Iωάννη Καζαντζόγλου, βλ. παράρτημα 1.1, εισερχόμενα SMS Messages αριθ. 702, καθώς και του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη όπως φαίνεται και στην από 27-2-2014 απολογία του ενώπιον των Εφετών Ανακριτριών) (Βλ. επίσης και το από 14-10-2013 απολογητικό υπόμνημα του κατηγορουμένου Αθανάσιου Τσορβά το οποίο επιβεβαιώνεται στην από 14-10-2013 απολογία του ενώπιον των Ανακριτών του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και το από 04-02-2014 απολογητικό του υπόμνημα ως και την από 04-02-2014 απολογία του ενώπιον των Εφέτων Ανακριτριών, σχετικά με την αποστολή του ως άνω μηνύματος. Επίσης από το από 04-10-2013 απολογητικό υπόμνημα του κατηγορουμένου Γεωργίου Δήμου το οποίο επιβεβαιώνεται στην από 04-10-2013 απολογία του ενώπιον των Ανακριτών τοι Πρωτοδικείου Αθηνών στο οποίο αναφέρει επί λέξει ότι: “το βράδυ εκείνης της ημέρας παρακολουθούσα τηλεόραση όταν έλαβα γραπτό μήνυμα περί τις 23.00 η ώρα, το οποίο μας καλούσε στην τοπική. Μου έκανε εντύπωση η ώρα και τηλεφώνησα στον Ρουπακιά, του ανέφερα το μήνυμα τον ρώτησα τι μας θέλουν και μου απάντησε: «δεν ξέρω, κλείσε, θα σε πάρω». Τηλεφωνώ ύστερα στον Πατέλη, του λέω «κύριε Πατέλη τι μας θέλετε στην τοπική τέτοια ώρα;» και μου ζήτησε επιτακτικά να πάω μέσα σε χρόνο δέκα λεπτών στην τοπική, χωρίς να απαντήσει σχετικά στην ερώτησή μου”).

Όσοι το έλαβαν, λειτουργώντας συγκροτημένα και πειθαρχώντας άμεσα στην εντολή που τους δόθηκε από τον “πυρηνάρχη” – γραμματέα της τοπικής οργάνωσης – έμμισθο της Χρυσής Αυγής Γεώργιο Πατέλη (βλ. την με αριθ. Ν0 0118761 κατάσταση εργαζομένων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή), που έστειλε το μήνυμα, συμμορφούμενοι και υπακούοντας χωρίς καμία αντίδραση ή ερώτηση για το σκοπό της κινητοποίησης σε τόσο προχωρημένη ώρα και εργάσιμη ημέρα, συγκεντρώθηκαν μέσα σε 15 λεπτά της ώρας στα γραφεία της ως άνω τοπικής οι: Γεώργιος Πατέλης, Ιωάννης Καζαντζόγλου, Αθανάσιος Τσορβάς, Γεώργιος Δήμου, Γεώργιος Σταμπέλος – σύμφωνα με την από 15/10/2013 απολογία του Γεώργιου Ρουπακιά στους Ανακριτές του Πρωτοδικείου Αθηνών: “…Πράγματι πήγα στην τοπική και είδα 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα, μεταξύ των οποίων αναγνώρισα τους Πατέλη, Καζαντζόγλου, Τσορβά Θανάση, Γιώργου Δήμου, Γιώργο Σταμπέλο…”) – καθώς επίσης και οι Ιωάννης Κομιανός, Νικόλαος Τσορβάς, Γεώργιος Σκάλκος – επίσης σύμφωνα με την από 14/04/2014 απολογία του Γεώργιου Ρουπακιά στις Ειδικές-Εφέτες Ανακρίτριες, καθώς και άλλα μέλη της τοπικής της ΧΑ Νίκαιας. Οι ανωτέρω, μετά από εντολή του “πυρηνάρχη” Γεωργίου Πατέλη, αρμόδιου για την ενεργοποίηση των “ταγμάτων εφόδου” – σε εκτέλεση προηγούμενης εντολής του Ιωάννη Λαγού, που, ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β’ Περιφέρεια Πειραιώς, ήταν υπεύθυνος “περιφερειάρχης” για όλες τις συνοικίες του Πειραιά, όπως το επίδικο “τάγμα εφόδου” της Νίκαιας, να είναι ετοιμοπόλεμο και ικανό να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους και γενικότερα ανεπιθύμητα πρόσωπα με χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας.

Στα γραφεία της ως άνω τοπικής συγκροτήθηκαν σε τάγμα και τούς δόθηκαν οδηγίες για την επίθεση και το στοχοποιημένο θύμα. Στα δύο ή τρία Ι.Χ αυτοκίνητα της πομπής επέβαιναν, στο πρώτο ο Γεώργιος Ρουπακιάς με τον Ιωάννη Καζαντζόγλου και άλλα δύο άτομα γυναίκες … και στο δεύτερο οι Αθανάσιος και Νικόλαος Τσορβάς, και μαζί με περίπου 10-12 δίκυκλες μηχανές όπου επέβαιναν τουλάχιστον 17 άτομα (βάσει της απολογίας του Γ. Ρουπακιά ενώπιον του Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών 10-10-2013). Συγκροτώντας όλοι οι ανωτέρω το “τάγμα εφόδου” της Νίκαιας, κινήθηκαν συγκροτημένα σε πομπή, βάσει οργανωμένου σχεδίου κατέφθασαν εντός λίγων λεπτών (βλ. κατάθεση Δήμου στην οποία αναφέρει ότι η απόσταση από τα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Καισαρείας 30 ως τον τόπο της δολοφονίας στην Παναγή Τσαλδάρη είναι περί τα 2-3 λεπτά με δίκυκλη μηχανή) έξω από την καφετέρια “Κοράλλι”, όπου τους ανέμεναν τα υπόλοιπα μέλη της Τ.Ο. της ΧΑ της Νίκαιας, ο Ιωάννης Άγγος, ο Λέοντας Τσαλίκης, ο Αναστάσιος Μιχάλαρος, καθώς και άλλα μέλη που είχαν στο μεταξύ συγκλίνει προς το σημείο ακολουθώντας τις εντολές που τους είχαν δοθεί (βλ. εργαστηριακή έκθεση ΕΛΑΣ, αρχείο 1376).

Πλήρως συγκροτημένο το τάγμα εφόδου δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες για την τέλεση του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας και δη κλίμα γενικότερης σύγχυσης και οχλαγωγίας, έντασης και εκφοβισμού τού στο σημείο αυτό ευρισκόμενου Παύλου Φύσσα καθώς και της ολιγομελούς παρέας του, στην οποία συμμετείχαν και δύο γυναίκες, με τον προπηλακισμό αυτών, με ιαχές και ύβρεις καθώς και με τον ξυλοδαρμό τους εκ μέρους κάποιων από το ως άνω τάγμα εφόδου με συνέπεια αυτός (ο Παύλος Φύσσας) να εγκλωβιστεί και να καταστεί ευάλωτος.

Παράλληλα ενδυνάμωσαν και ενθάρρυναν ψυχικά τον Γεώργιο ΡΟΥΠΑΚΙΑ, μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της ίδιας τοπικής οργάνωσης και οικονομικό υπεύθυνο της ΤΟ Νίκαιας (βλ. «κατάλογο τοπικών οργανώσεων», αρχείο 2406, που είχε συντάξει η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», στον οποίο αναγράφονται ο υπεύθυνος της Κεντρικής Διοίκησης αυτής, Δημήτριος Βλαχόπουλος καθώς και οι υπεύθυνοι ανά τοπική οργάνωση, ο οποίος κατάλογος είχε παραδοθεί στη λογίστρια της οργάνωσης, Αγγελική Γεννατά, σύζυγο του ανωτέρω, βρέθηκε δε στην κατοχή της, κατά την έρευνα που διενήργησε το ΣΔΟΕ και κατασχέθηκε), ο οποίος αφού εισήλθε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη κινούμενος αντίθετα προς το επιτρεπόμενο ρεύμα κυκλοφορίας, το “παράτησε” στο μέσον της οδού, στο ύψος του αριθμού 62, εξήλθε από αυτό βιαστικά και με ένα μαχαίρι που έφερε μαζί του, έχοντας πλέον αποκτήσει την αίσθηση της υπεροχής, έπληξε τον Παύλο Φύσσα αιφνιδιαστικά και απρόκλητα επανειλημμένως στο αριστερό ημιθωράκιο, στο ύψος της καρδιάς, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν παρενέβησαν προκειμένου να παρεμποδίσουν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παρά μόνο συνέλαβαν τον Γεώργιο Ρουπακιά, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του, μετά από υπόδειξη του ίδιου του θύματος, του Παύλου Φύσσα, ο οποίος σε λίγα λεπτά κατέληξε από το θανάσιμο τραύμα στην καρδιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού