Παπαδημούλης: Εθνική επιτυχία το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, όχι απλώς το ψηφίσαμε, αλλά δουλέψαμε εντατικά μέσα στις πολιτικές μας ομάδες και οργανώσαμε συμμαχίες για να απομονωθεί το φιλοτουρκικό λόμπυ και να είναι ισχυρό αυτό το ψήφισμα το οποίο ζητά από τη Σύνοδο Κορυφής να έχει στο τραπέζι της και έναν κατάλογο στοχευμένων οικονομικών κυρώσεων κατά της τουρκικής ηγεσίας

Συνέντευξη με αφορμή την πολύ σημαντική Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν (14 – 17 Σεπτεμβρίου) έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης,στον τηλεοπτικό σταθμό «Θράκη ΝΕΤ».

Ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και της ύφεσης που θα επιφέρει στη χώρα μας, αλλά και στο μείζον θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου ως μια πρώτη ευρωπαϊκή απάντηση απέναντι στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Συγκεκριμένα, για το Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου απέναντι στην τουρκική επιθετικότηταο Δημ. Παπαδημούλης είπε τα εξής:

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου εγκρίναμε με συντριπτική πλειοψηφία – 601 ψήφοι υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές – ένα ψήφισμα κόλαφο κατά της τουρκικής επιθετικότητας.
Είναι ένα ψήφισμα με το οποίο η τουρκική ηγεσία καλείται να σταματήσει αμέσως τις παράνομες ενέργειες και τις παράνομες γεωτρήσεις και έρευνες,  εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την Κύπρο και το οποίο θεωρώ ότι είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για τη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει σε λίγες μέρες στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Το ψήφισμα αυτό ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας και δουλειάς. Εγκρίθηκε από τις πολιτικές ομάδες –από τη δεξιά έως την αριστερά, και το καταψήφισαν κυρίως ακροδεξιοί Ευρωβουλευτές.

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, όχι απλώς το ψηφίσαμε, αλλά δουλέψαμε εντατικά μέσα στις πολιτικές μας ομάδες και οργανώσαμε συμμαχίες για να απομονωθεί το φιλοτουρκικό λόμπυ και να είναι ισχυρό αυτό το ψήφισμα το οποίο ζητά από τη Σύνοδο Κορυφής να έχει στο τραπέζι της και έναν κατάλογο στοχευμένων οικονομικών κυρώσεων κατά της τουρκικής ηγεσίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού