Γερμανός ΥΦΥΠΕΞ: Η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να υπολογίζει στην ευρωπαϊκή στήριξη στο προσφυγικό

«Tο κλειδί είναι οι ανθεκτικές εταιρικές σχέσεις με χώρες προέλευσης, διέλευσης και υποδοχής προσφύγων. Και σε αυτές ανήκει ιδιαίτερα η Τουρκία παρά τις τελευταίες εντάσεις. Ως χώρα υποδοχής πάνω από 4 εκατομ. πρoσφύγων η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να υπολογίζει στην ευρωπαϊκή στήριξη»

Στην εφημερίδα Die Welt ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ αναφέρεται σε μια από τις πτυχές των ευρωτουρκικκών σχέσεων, την πτυχή του προσφυγικού.

Η θέση του συμπυκνώνεται στο ότι σε αυτόν τον τομέα η Τουρκία πρέπει να είναι εταίρος της ΕΕ. Αναφορικά με τις αναμενόμενες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια νέα νομοθεσία ασύλου ο Γερμανός υπουργός δίνει προτεραιότητα στην καταπολέμηση των αιτίων που οδηγούν στην προσφυγιά.

«Το ίδιο σημαντική είναι και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας από σπείρες διακινητών αλλά και η δημιουργία νόμιμων προσφυγικών οδών, εξάλλου η Ευρώπη υπήρξε ανέκαθεν ήπειρος διακίνησης προσφυγικών ροών», σημειώνει ο Κρίστιαν Ρoτ και συνεχίζει: «Αλλά το κλειδί είναι οι ανθεκτικές εταιρικές σχέσεις με χώρες προέλευσης, διέλευσης και υποδοχής προσφύγων. Και σε αυτές ανήκει ιδιαίτερα η Τουρκία παρά τις τελευταίες εντάσεις. Ως χώρα υποδοχής πάνω από 4 εκατομ. πρoσφύγων η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να υπολογίζει στην ευρωπαϊκή στήριξη» .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού