Κλιμακώνεται η σκληρή προσωπική αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίπρα

Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να ξεδιπλωθούν πλήρως οι εκατέρωθεν τακτικές κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προσωπική αναμέτρηση Μητσοτάκη-Τσίπρα. Το μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να προσελκύσει τον δημόσιο διάλογο στα ελληνοτουρκικά, ενώ η Κουμουνδούρου θα επιμείνει στα θέματα καθημερινότητας, με δεδομένες τη νέες δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία στις ζωές των πολιτών

Η τοποθέτηση της αποδοκιμασίας του Αλέξη Τσίπρα από μεριάς του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο επίκεντρο της πολιτικής ειδησεογραφίας τις τελευταίες ώρες, εμφανίζεται ως μέρος μιας σύνθετης εσωκομματικής ισορροπίας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά τον ενδοπαραταξιακό ανασχηματισμό που επιχείρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αναβολή του συνεδρίου του κόμματος.

Όμως, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές τόσο από μεριάς του μεγάρου Μαξίμου όσο και από πλευράς του επιτελείου περί τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό που κυρίως βαραίνει αυτήν την περίοδο στις πολιτικές εξελίξεις και αναμένεται να επηρεάσει καθοριστικά την επόμενη περίοδο, είναι η απόφαση τόσο του μεγάρου Μαξίμου όσο και της Κουμουνδούρου  να επικεντρώσουν στην αντιπαράθεσή τους εν μέσω της αυξανόμενης αγωνίας για τη συνέχεια στο μέτωπο της πανδημίας στην προσωπική αναμέτρηση Μητσοτάκη-Τσίπρα.

Η αρχή για τις επιλογές αυτές δρομολογήθηκε από μεριάς της κυβέρνησης, καθώς συνεχόμενες αστοχίες από μεριάς υπουργών και σε διάφορα πεδία, έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση ανάγκης για αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, ώστε να συμμαζεύονται οι συνέπειες των κακών κυβερνητικών χειρισμών. Όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές από μεριάς του μεγάρου Μαξίμου, ενώ αρχική επιλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να περάσει χωρίς σοβαρή έκθεση σε δημόσια θέα η επικείμενη ρύθμιση για συγκέντρωση  του συνόλου σχεδόν των κυβερνητικών αρμοδιοτήτων στα χέρια των πρωθυπουργικού γραφείου, οι τελευταίες υπουργικές γκάφες έπεισαν τον πρωθυπουργό να αποδεχτεί την εισήγηση στενού συνεργάτη του (το όνομα του οποίου είναι στη γνώση μας, αλλά η αδυναμία διασταύρωσης της συγκεκριμένης πληροφορίας δεν μας επιτρέπει τη δημοσιοποίησή του) να επιλέξει την προσωπική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Από μεριάς Κουμουνδούρου, που πρέπει να λεχθεί ότι διατηρεί πολύ καλή ενημέρωση για τα εσωτερικά του Μεγάρου Μαξίμου, σήκωσαν τα γάντι. Η εμφάνιση Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη καθώς και οι δημόσιες αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι περιοδείες του εκεί όπου συγκεντρώνεται εκρηκτική πολιτική «ύλη» (όπως στην Καρδίτσα), είναι μέρος μιας νέας τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με την οποία η προγραμματική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση δεν θα έχει τον πρώτο λόγο, αφού η εικόνα της κυβέρνησης στο μέτωπο της καθημερινότητας αποδεικνύεται το πιο αδύνατο σημείο της.

«Αν ο Τσίπρας δεν πάει ο ίδιος προσωπικά εκεί που συσσωρεύονται οι αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, πότε θα το κάνει», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά πηγή μας από το επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κι αν ο Τσίπρας δεν σηκώσει σήμερα το γάντι να ρυμουλκήσει τον Μητσοτάκη σε μια αντιπαράθεση ηγεσιών, πότε θα το κάνει», συμπλήρωσε η ίδια πηγή μας.

Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να ξεδιπλωθούν πλήρως οι εκατέρωθεν τακτικές κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προσωπική αναμέτρηση Μητσοτάκη-Τσίπρα. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αυτή τη στιγμή  πληροφορίες μας, το μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να προσελκύσει  τον δημόσιο διάλογο στα ελληνοτουρκικά, ενώ η Κουμουνδούρου θα επιμείνει στα θέματα καθημερινότητας, με δεδομένες τη νέες δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία στις ζωές των πολιτών.

 

 

Ειδικού συνεργάτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού