Φλαμπουράρης: Ψευδείς οι αναφορές Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνονται ή θα ανασταλούν οι πλειστηριασμοί για την α’ κατοικία μέχρι τέλος του 2020

Ή ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα και κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ή οι τράπεζες ακολουθούν τον δικό τους δρόμο χωρίς να αποδέχονται αυτά που ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλει, ανέφερε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την πρώτη κατοικία και τους πλειστηριασμούς

Ή ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα και κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ή οι τράπεζες ακολουθούν τον δικό τους δρόμο χωρίς να αποδέχονται αυτά που ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλει, ανέφερε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη κατοικία και τους πλειστηριασμούς, μιλώντας στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο”.

Ο κ. Φλαμπουράρης, υπεύθυνος του Χρηματοπιστωτικού Τομέα της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, τόνισε πως οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ήταν ψευδείς, δηλαδή ότι δεν θα γίνονται ή θα ανασταλούν  οι πλειστηριασμοί για την α’ κατοικία μέχρι τέλος του 2020 για να μπορέσει ο νέος πτωχευτικός νόμος να μπει σε λειτουργία και να μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι πολίτες και να διευθετήσουν τα χρέη τους.

Επιπλέον όπως υπογράμμισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης, υπάρχει το κρίσιμο ζήτημα  με το περιεχόμενο του Πτωχευτικού Κώδικα που μπήκε σε διαβούλευση.
Ο Πτωχευτικός Κώδικας μπήκε σε συζήτηση, αφού πρώτα με απόφαση της κυβέρνησης καταργήθηκαν όλα τα προστατευτικά πλαίσια που υπήρχαν και που προστάτευαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την πρώτη κατοικία. Ο νόμος Κατσέλη, ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη και ο νόμος που φτιάξαμε ως κυβέρνηση το 2019 καταργήθηκαν. Ως αξιωματική αντιπολίτευση καταθέσαμε τροπολογία για να παραταθεί ο νόμος αυτός μέχρι το τέλος του χρόνου για να υπάρχει  η δυνατότητα προστασίας της α’ κατοικίας μέχρι το τέλος του 2020.  Δεν το δέχθηκε αυτό η κυβέρνηση και έτσι δεν έχουμε κανένα πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας ενώ  ο πτωχευτικός νόμος δυστυχώς, ενώ  επικαλούνται ότι δίνει στους οφειλέτες μια δεύτερη ευκαιρία για να σωθεί κάποιος από την καταστροφή και τον πλειστηριασμό, στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού