Διεθνής Αμνηστία: Λάθος αρχή το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση – Δυναμώνει τους φράκτες

Με αφορμή το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε, η Διευθύντρια Συνηγορίας στην ΕΕ της Διεθνούς Αμνηστίας, Eve Geddie, δήλωσε:

«Ενώ παρουσιάστηκε ως μια νέα αρχή, αυτό το Σύμφωνο, στην πραγματικότητα, έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τα τείχη και να δυναμώσει τους φράκτες. Αντί να προσφέρει οποιαδήποτε νέα προσέγγιση για να διευκολύνει την ύπαρξη των ανθρώπων σε ασφαλείς συνθήκες, φαίνεται να πρόκειται για μια απόπειρα εισαγωγής εκ νέου ενός συστήματος που έχει αποτύχει εδώ και χρόνια, με τρομερές συνέπειες.

«Ενώ η δέσμευση για την παρακολούθηση των κακομεταχειρίσεων στα σύνορα είναι ευπρόσδεκτη, δεν αντισταθμίζει το γεγονός ότι το Σύμφωνο καθιστά την κράτηση κανόνα και βασίζεται στην αποτροπή, τον περιορισμό σε καταυλισμούς και τη συνεργασία με κυβερνήσεις που καταπατούν δικαιώματα.

«Οι ευρωπαίοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πρέπει τώρα να βελτιώσουν αυτές τις προτάσεις επενδύοντας στην αξιοπρέπεια και την προστασία των ανθρώπων. Πρέπει να αναπτύξουν ένα φιλόδοξο σχέδιο για ασφαλείς και νόμιμες οδούς και να διασφαλίσουν μια ανθρωπιστική και βιώσιμη προσέγγιση που θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαρκέσει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού