Στη Μόσχα καθημερινά εισάγονται στα νοσοκομεία 30% περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι 149 άνθρωποι κατέληξαν από την covid-19 με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 19.948

Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας αυξήθηκε μέσα σε μια εβδομάδα κατά 30%, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες ρωσικές αρχές που παρακολουθούν την κατάσταση που σχετίζεται με την Covid-19, οι οποίες διαπιστώνουν ότι όπως και στην Ευρώπη έτσι και στην Μόσχα παρατηρούνται οι ίδιες τάσεις αύξησης των κρουσμάτων.

«Η Μόσχα παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο. Σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Οι ίδιες ακριβώς τάσεις παρατηρούνται και στη Μόσχα… Την τελευταία εβδομάδα ο ημερήσιος αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων αυξήθηκε περίπου στο 30%», ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές.

Οι ίδιες αρχές επισήμαναν ότι η Μόσχα διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές και είναι έτοιμη κάθε στιγμή για να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς όλα τα νοσοκομεία διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τα κατάλληλα φάρμακα.

Παράλληλα ανάφεραν ότι στην Μόσχα έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό σύστημα για τεστ κορωνοϊού το οποίο προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιούνται περίπου 70.000 τεστ το εικοσιτετράωρο.

Οι αρμόδιες ρωσικές αρχές υπενθυμίζουν ότι η εξέλιξη της κατάστασης με τον κορωνοϊό θα εξαρτηθεί και από τους ίδιους του πολίτες, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να φορούν τις μάσκες, πρωτίστως στους δημόσιους χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης συνιστούν την μείωση των επαφών και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Επίσης επισήμαναν ότι στην Μόσχα πραγματοποιείται η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου και πως η πρώτη παρτίδα του εμβολίου ήδη άρχισε να χρησιμοποιείται στους πολίτες. Πρωτίστως εμβολιάζονται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις μονάδες λοιμώξεων, οι εργαζόμενοι στο τμήματα της κατ’ οίκον ιατρικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων και των νοσηλευτριών που κάνουν λήψη αίματος και άλλες βιοϊατρικές εξετάσεις κατ’ οίκον.

Ρωσία-κορωνοϊός: 6.595 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, 149 νεκροί

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 6.595 νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα στο τελευταίο 24ωρο, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τις 12 Ιουλίου.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι 149 άνθρωποι κατέληξαν από την covid-19 με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 19.948.

Τα νέα στοιχεία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 1.128.836, τον τέταρτο μεγαλύτερο παγκοσμίως.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού