Βρούτσης: Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα καταβληθεί το σύνολο των αναδρομικών για την κύρια σύνταξη

«Εκκρεμεί μία διάταξη νόμου για το Δημόσιο, η οποία θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα κατατεθεί στη Βουλή. Μετά την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης, ευθυγραμμίζεται πλήρως ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας όσον αφορά το ενδεκάμηνο του 2015-2016 και, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα καταβληθεί το σύνολο των αναδρομικών για την κύρια σύνταξη»

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού realfm 97.8, σημείωσε ότι τα αναδρομικά θα δοθούν οριζόντια σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς αστερίσκους.

«Εκκρεμεί μία διάταξη νόμου για το Δημόσιο, η οποία θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα κατατεθεί στη Βουλή. Μετά την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης, ευθυγραμμίζεται πλήρως ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας όσον αφορά το ενδεκάμηνο του 2015-2016 και, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα καταβληθεί το σύνολο των αναδρομικών για την κύρια σύνταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα δοθούν και τα αναδρομικά που απορρέουν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020, που αφορούν όσους έχουν συμπληρώσει από 30 έτη και πάνω εργασιακού βίου, «καθώς το σύστημα έγινε ανταποδοτικό και με εργασιακό βίο από 30 έτη και πάνω η κύρια σύνταξη είναι υψηλότερη. Όπως υπογράμμισε, τον Δεκέμβριο του 2020, η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων θα λάβει αναδρομικά 14 μηνών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού