Πολωνία – Κορωνοϊός: Νέα ημερήσια αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Συνολικά στη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 84.396 κρούσματα, ανάμεσά τους και 2.392 θάνατοι.

Πολωνία Covid-19

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα, για δεύτερη συναπτή ημέρα, ημερήσια αύξηση ρεκόρ με τα περισσότερα -295- να βρίσκονται στα κεντρικά της χώρας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταγράφηκαν 1.587 νέα κρούσματα κορωνοϊού, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο.

Συνολικά στη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 84.396 κρούσματα, ανάμεσά τους και 2.392 θάνατοι.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι από σήμερα η χώρα διαθέτει 96 αναπνευστήρες και 1.995 νοσοκομειακές κλίνες ειδικά για ασθενείς με COVID-19.

Το τελευταίο 24ωρο η Πολωνία διενήργησε πάνω από 24.000 τεστ.

Χθες το υπουργείο απέδωσε την άνοδο των νέων κρουσμάτων στην αύξηση της άμεσης επαφής μεταξύ των πολιτών μετά την άρση των περιορισμών.

Πολλοί Πολωνοί έχουν αρχίσει να παραβλέπουν τις συστάσεις για χρήση της μάσκας μετά την άρση τον Μάιο των περισσότερων περιορισμών στις μετακινήσεις, οι οποίοι είχαν επιβληθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο για να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία άνοιξαν και πάλι την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Πολωνία πέτυχε αρχικά τον περιορισμό των κρουσμάτων, αλλά το καλοκαίρι καθώς περισσότεροι πολίτες ταξίδεψαν για τις διακοπές τους και παρέστησαν σε γάμους ο αριθμός των κρουσμάτων άρχισε και πάλι να αυξάνεται.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού