Σκουρλέτης: Επιλογή της κυβέρνησης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων τα υψηλά τιμολόγια της ΔΕΗ

Δεν σας ενδιαφέρει εάν είναι μια μονοπωλιακή αγορά. Δεν σας ενδιαφέρει αν το Δίκτυο Χαμηλής Τάσης θα το κατέχει ένας. Θέλετε να το δώσετε σε ιδιώτες. Το ίδιο κάνατε στο φυσικό αέριο, το ίδιο κάνατε όπου αλλού μπορούσατε...

Αυτό που κάνετε με τα τιμολόγια, στις δεδομένες συνθήκες που έχει υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής ρεύματος και αγοράζει από τη χονδρική η ΔΕΗ σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή και πουλά σε πολύ υψηλότερη, απ’ όταν ήταν ακριβότερο το κόστος, ξέρετε πού οδηγεί; Οδηγεί στο να δημιουργεί χώρο και για υπερκέρδη στους ιδιώτες ανταγωνιστές. Και πάλι για τους ιδιώτες ανταγωνιστές δουλεύετε, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, επεσήμανε τα εξής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της Επερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλου με θέμα: «Επιχειρηματικό πλάνο της ΔΕΗ».

Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής σε όλες οι πολιτικές σας:“δουλεύουμε για τους ιδιώτες”. Και ανεξάρτητα αν μια αγορά είναι μονοπωλιακή ή όχι, -διότι φαντάζομαι ότι εσείς έχετε κάποια ευαισθησία γύρω από τον ελεύθερο ανταγωνισμό- δεν σας ενδιαφέρει. Δεν σας ενδιαφέρει εάν είναι μια μονοπωλιακή αγορά. Δεν σας ενδιαφέρει αν το Δίκτυο Χαμηλής Τάσης θα το κατέχει ένας. Θέλετε να το δώσετε σε ιδιώτες. Το ίδιο κάνατε στο φυσικό αέριο, το ίδιο κάνατε όπου αλλού μπορούσατε, πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού