Βρετανία – Covid-19: Η Tesco επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς στις ποσότητες προϊόντων που θα αγοραστούν

Βρετανία - Covid-19: Η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco επέβαλε περιορισμούς στην προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων βασικών προϊόντων, όπως αλεύρι, ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας και απολυμαντικά μαντηλάκια

Βρετανία - Covid-19

Βρετανία – Covid-19: Η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco επέβαλε περιορισμούς στην προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων βασικών προϊόντων, όπως αλεύρι, ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας και απολυμαντικά μαντηλάκια σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνει τις μαζικές αγορές αγαθών που παρατηρήθηκαν νωρίτερα φέτος και που είχαν ως αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ράφια των καταστημάτων.

Οι Βρετανοί καταναλωτές προμηθεύονταν και αποθήκευαν στα σπίτια τους μεγάλες ποσότητες βασικών ειδών στην αρχή του lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να στέκονται με τις ώρες στην ουρά ή να διανύουν μεγαλύτερες απ΄ό,τι συνήθως αποστάσεις για να βρουν προϊόντα, όπως χαρτί τουαλέτας, κονσέρβες με φρούτα και ρύζι. Καθώς τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται και πάλι στη Βρετανία, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να καλεί τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι τους εάν είναι δυνατόν, η Tesco ακολούθησε το παράδειγμα της μικρότερης ανταγωνιστικής αλυσίδας Morrisons και επέβαλε εκ νέου περιορισμούς.

Και οι δύο εταιρίες έχουν τοποθετήσει προσωπικό στις εισόδους των καταστημάτων προκειμένου να ελέγχουν ότι όσοι εισέρχονται σε αυτά φορούν μάσκα.
«Έχουμε καλή διαθεσιμότητα, με επάρκεια αποθεμάτων, και θα ενθαρρύναμε τους πελάτες μας να κάνουν τις αγορές τους όπως συνήθως», δήλωσε εκπρόσωπος της Tesco. «Για να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν ό,τι χρειάζονται, έχουμε εισάγει περιορισμούς σε μαζικές αγορές για ένα μικρό αριθμό προϊόντων».

Η Kimberly-Clark, η εταιρία που παράγει το χαρτί τουαλέτας Andrex και τα μαντηλάκια Kleenex, ανακοίνωσε χθες ότι καταγράφει μέτρια αύξηση στη ζήτηση για χαρτί αλλά ότι έχει επάρκεια προϊόντων που διασφαλίζει τη σταθερή τροφοδοσία για όλη τη χώρα. Άλλες εταιρίες, όπως οι κολοσσοί καταναλωτικών προϊόντων Procter & Gamble και Reckitt Benckiser έχουν ανακοινώσει ότι είναι καλά προετοιμασμένες.

Βρετανία - Covid-19

Βρετανία – Covid-19: Πάνω από 6.500 νέα κρούσματα και 40 θάνατοι

Στα 6.634 ανέρχονται τα νέα κρούσματα της Covid-19 που καταγράφηκαν χθες, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στη Βρετανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) μέσω του Twitter.

Στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων προστέθηκαν άλλοι 40 άνθρωποι που έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν καταγραφεί 416.363 κρούσματα και από αυτούς τους ανθρώπους οι 41.902 πέθαναν.

Βρετανία - Covid-19

Βρετανία – Covid-19: Περιοριστικά μέτρα έξι μηνών για έλεγχο της ραγδαίας εξάπλωσης

Ο Μπόρις Τζόνσον απευθύνθηκε στους πολίτες της Βρετανίας την Τετάρτη, με τηλεοπτικό διάγγελμα, προκειμένου να τους εμψυχώσει και να τους ζητήσει να πειθαρχήσουν στους νέους κοινωνικούς και επαγγελματικούς κανόνες, που διαμορφώνονται στη χώρα για “Έναν αγώνα, που η ανθρωπότητα θα κερδίσει”.
O Βρετανός πρωθυπουργός, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν τους νέους κανόνες κοινωνικής απόστασης, για «να βγάλουμε αυτόν τον χειμώνα μαζί«, όπως είπε.

Ο ιός έχει αρχίσει να εξαπλώνεται ξανά με ραγδαία ταχύτητα, είπε ο Μπόρις Τζόνσον, υπογραμμίζοντας την άσχημη τροπή που θα πάρουν τα πράγματα εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα που εισήγαγε.

Εργασία από το σπίτι για τους εργαζόμενους σε γραφεία, κλείσιμο των παμπ από τις 10μμ, κάλυμμα προσώπου (μάσκα) σε όλες τις κοινωνικές συναναστροφές, και κοινωνικοί περιορισμοί στις συγκεντρώσεις ατόμων, είναι κάποια από τα μέτρα που η κυβέρνηση ελπίζει να ανακόψουν την καλπάζουσα πορεία της πανδημίας Cοvid- 19 στη Βρετανία.

Όσοι δεν εφαρμόζουν τους κανόνες, θα αντιμετωπίσουν τσουχτερά πρόστιμα από 200 έως και 10.000 λίρες. Επιπλέον ο στρατός θα είναι έτοιμος να βοηθήσει την αστυνομία στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Η νέα καθημερινότητα, θα διαρκέσει έξι μήνες «για να βγάλει» τη χώρα στον Μάρτιο. Η κριτική που δέχεται η πολιτική του Τζόνσον κυρίως επικεντρώνεται στην έλλειψη τεστ και ιχνηλάτησης για όλους, που θα μπορούσε να μειώσει «το χτύπημα» στην οικονομία.

Βρετανία - Covid-19

Διαβάστε ακόμα:

Covid-19 – Βραζιλία: 32.817 κρούσματα σε 24 ώρες [upd]

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού