Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την «ατομική ευθύνη»

Η ανεπάρκεια του κράτους διανθίζεται και με εικόνες πολιτικών προσώπων να κοινωνούν και να φιλούν χέρια ιερωμένων. Άρα: έχουμε πολλαπλά και συγκεχυμένα μηνύματα προς ένα λαό ο οποίος στην α’ φάση της πανδημίας επέδειξε την απόλυτη ευθύνη

«Η ατομική ευθύνη πρέπει να βρίσκει στήριγμα στην κυβερνητική υπευθυνότητα.  Σταματήστε να ευτελίζετε και τις δύο!»: Στη συζήτηση περί ατομικής ευθύνης στην εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν αμφισβητεί τη σημασία της στο θέμα της τήρησης των μέτρων.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μία  πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να καταφεύγει στην έννοια της ατομικής ευθύνης όταν η κρατική ευθύνη αποδεικνύεται ανεπαρκής. Σε αυτή την περίπτωση δείχνει με το δάχτυλο τους πολίτες. Όταν όμως τα πράγματα πήγαιναν καλά αυτό αποτελούσε κατάκτηση της κυβέρνησης.

Οι πολίτες νιώθουν ανήσυχοι και ανασφαλείς και σε αυτό υπάρχει τεράστια κυβερνητική ευθύνη!

Μία τέτοια όμως επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος γίνεται επικίνδυνη καθώς γεννά μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Διότι αισθάνονται ότι το κράτος δεν τους προστατεύει επαρκώς. Τουναντίον αντί να δίνει λύσεις τους δείχνει και τους επιπλήττει. Η δε ανεπάρκεια του κράτους διανθίζεται και με εικόνες πολιτικών προσώπων να κοινωνούν και να φιλούν χέρια ιερωμένων. Άρα: έχουμε πολλαπλά και συγκεχυμένα μηνύματα προς ένα λαό ο οποίος στην α’ φάση της πανδημίας επέδειξε την απόλυτη ευθύνη. Οι πολίτες δεν έγιναν ξαφνικά απείθαρχοι, παρά το γεγονός ότι έχουν μία κόπωση. Αυτό που τους κάνει ανήσυχους είναι ακριβώς η αντιφατική στάση της κυβέρνησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού