Μέρες Ποδοσφαίρου: Ένα παιχνίδι για όλους στο ΚΠΙΣΝ

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε προπονήσεις και αγώνες, μαθαίνουν τεχνικές με μπάλα, παίρνουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια που προάγουν τις αξίες της προσπάθειας, του σεβασμού και της συνεργασίας, και απολαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές

Μέχρι και σήμερα, Κυριακή το ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνεται σε έναν τόπο παιχνιδιού, καθώς φιλοξενεί μια σειρά δράσεων με επίκεντρο ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, το ποδόσφαιρο.

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε προπονήσεις και αγώνες, μαθαίνουν τεχνικές με μπάλα, παίρνουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια που προάγουν τις αξίες της προσπάθειας, του σεβασμού και της συνεργασίας, και απολαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο.

Τέλος, μέσα από τη συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί & Ποδόσφαιρο», οι συμμετέχοντες/ουσες κατανοούν τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη του παιδιού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων: 

Συζήτηση | Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο

Αν ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, όπως σθεναρά υποστήριζε ο Νέλσον Μαντέλα, τότε το ποδόσφαιρο, ως το πιο δημοφιλές όλων των αθλημάτων, μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Στην συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο», διακεκριμένοι επιστήμονες από τοv χώρο της Ιατρικής, του Αθλητισμού, της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας θα αναπτύξουν διεξοδικά τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη του παιδιού, προβάλλοντας τη σπουδαιότητα της συμμετοχής, του σεβασμού του αθλητικού πλουραλισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα, αναγνωρισμένοι αθλητές θα αναδείξουν, μέσα από την εμπειρία και το παράδειγμά τους, πλευρές που χρήζουν προσοχής τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.

Η συζήτηση πραγματοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» και με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κυριακή 27/09
09.00-12.00

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Για παιδιά 5-13 ετών

5-7 ετών: 09.00-09.30
5-7 ετών: 09.30-10.00
8-10 ετών: 10.00-10.30
8-10 ετών: 10.30-11.00
11-13 ετών: 11.00-11.30
11-13 ετών: 11.30-12.00

Έως 8 συμμετοχές ανά 30’
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Ασκήσεις Δεξιοτεχνίας με Μπάλα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ

Ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο οι συμμετέχοντες/ουσες βελτιώνουν την τεχνική τους, προσπαθώντας να κρατήσουν την μπάλα ποδοσφαίρου στον αέρα. Στόχος του παιχνιδιού είναι να πετύχουν το τέρμα, χωρίς η μπάλα να ακουμπήσει το έδαφος.

CROSSBAR

Ένα παιχνίδι που καλλιεργεί την ευστοχία των σουτ, καθώς οι παίκτες καλούνται να πετύχουν το οριζόντιο δοκάρι. Τα σουτ γίνονται από διαφορετικά σημεία, ενώ κάθε παίκτης έχει συγκεκριμένο αριθμό προσπαθειών.

SNOOKER

Ένα παιχνίδι που αποτελεί παραλλαγή του αυθεντικού παιχνιδιού Snooker το οποίο ανήκει στην κατηγορία του μπιλιάρδου. Στόχος του παιχνιδιού είναι η επίτευξη τέρματος στις έξι εστίες που τοποθετούνται στο γήπεδο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Κυριακή 27/09
12.00-15.00

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Για παιδιά 6 ετών και άνω
Έως 8 συμμετοχές ανά 20 λεπτά
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

FutbolNet

Το FutbolNet είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τις αξίες του αθλητισμού ως όχημα για την κοινωνική ενσωμάτωση, την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, καθώς και την προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου διαβίωσης με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής στην καθημερινότητα. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος αναπτύσσουν, κατ’ αρχήν, κοινωνικές και στη συνέχεια, αθλητικές δεξιότητες, παίρνοντας μέρος σε βιωματικά παιχνίδια που προωθούν τις αξίες της ταπεινότητας, της προσπάθειας, της φιλοδοξίας, του σεβασμού και της συνεργασίας.Κυριακή 27/09
17.00-18.00 & 18.00-19.00

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Για παιδιά 6-13 ετών
Έως 8 συμμετοχές ανά slot
17.00-18.00: 6-9 ετών
18.00-19.00: 10-13 ετών

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Ποδόσφαιρο για όλους

Ποδοσφαιρικές δραστηριότητες ανοιχτές σε όλους. Οι δραστηριότητες απευθύνονται σε ενήλικες που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν τόσο σε προπόνηση όσο και σε αγώνα, αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο τις ποδοσφαιρικές τους δεξιότητες.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Hope Sports” που υλοποιεί η Οργάνωση Γη και έχει στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση και  προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων μέσω του αθλητισμού.

Ποδόσφαιρο για όλους – Ανδρών

Κυριακή 27/09
19.30-22.00

Για ενήλικες
Έως 8 συμμετοχές ανά 30’ (κυκλική προπόνηση και μικρός αγώνας)

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού