Νέα Ζηλανδία: Μειώθηκε η υποστήριξη στο Εργατικό Κόμμα της Άρντερν

Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Νέας Ζηλανδίας θα χρειαστεί τη συνδρομή εταίρων για να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Οκτωβρίου,

Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Νέας Ζηλανδίας θα χρειαστεί τη συνδρομή εταίρων για να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Οκτωβρίου, δείχνουν τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης που διεξήχθη στη χώρα, τα οποία δημοσιεύονται σήμερα, ενώ προηγούμενη σφυγμομέτρηση έδειχνε ότι θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνο του.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση του 1News-Colmar Brunton έδειξε ότι το 47% των Νεοζηλανδών υποστηρίζει το κόμμα της απερχόμενης πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντερν, η οποία διεκδικεί μια δεύτερη θητεία, ποσοστό που μειώθηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε διεξαχθεί στις 22 Σεπτεμβρίου.

Το ποσοστό αυτό δείχνει ότι το Εργατικό Κόμμα, η προεκλογική εκστρατεία του οποίου έχει στηριχθεί στο ότι η κυβέρνηση κατάφερε να θέσει την επιδημία του νέου κορωνοϊού υπό έλεγχο, εξασφαλίζει 59 έδρες στο κοινοβούλιο, δηλαδή δύο λιγότερες από τις 61 που χρειάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση μόνο του.

Ωστόσο η υποστήριξη προς τον πιθανό κυβερνητικό εταίρο του, το Κόμμα των Πρασίνων, αυξήθηκε σε 7%, το οποίο του εξασφαλίζει 8 έδρες στο κοινοβούλιο.

Το Εργατικό Κόμμα εξακολουθεί να αναμένεται ότι θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση. Άλλη δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Κυριακή, δείχνει ότι το κόμμα της Άρντερν θα διατηρήσει την εξουσία.

Η υποστήριξη για το αντιπολιτευόμενο Εθνικό Κόμμα ανήλθε σε 33%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης του 1News-Colmar Brunton, δηλαδή αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, με την συντηρητική ηγέτιδά του Τζούντιθ Κόλινς να δέχεται επαίνους για την καλή απόδοσή της στο ντιμπέιτ που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, σταθερό παρέμεινε το ποσοστό δημοτικότητας της Άρντερν στο 54%, ενώ της Κόλινς αυξήθηκε στο 23%, δηλαδή κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες από αυτό που εξασφάλιζε στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, τα μικρότερα κόμματα εξακολουθούν να αυξάνουν τα ποσοστά υποστήριξής τους.

Όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη του Εργατικού Κόμματος της Άρντερν.

Η 40χρονη Άρντερν χαίρει μεγάλης εκτίμησης εντός και εκτός της χώρας χάρη στην αντιμετώπιση του περσινού μακελειού σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς από έναν υπέρμαχο της υπεροχής της λευκής φυλής, της πολύνεκρης έκρηξης ηφαιστείου και την επιτυχία της στην αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού