ΣΥΡΙΖΑ: H ΕΕ να λάβει πρωτοβουλίες για τη σύγκρουση Αζερμπαϊτζαν-Αρμενίας

Το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσει άμεσα κάθε επιθετική ενέργεια. Οι δυο χώρες, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία, θα πρέπει να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης, στη βάση των αρχών του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ

Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν λόγω της αποσχισθείσας περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν και σήμερα το πρωί, με τις δύο πλευρές να αναπτύσσουν βαρύ πυροβολικό, όπως ανακοίνωσαν.

Η ανακοίνωση του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η κλιμάκωση των οποίων μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου.

Το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσει άμεσα κάθε επιθετική ενέργεια. Οι δυο χώρες, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία, θα πρέπει να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης, στη βάση των αρχών του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ. Η Τουρκία,  οφείλει να απέχει από κάθε ενεργή εμπλοκή στην περιοχή, να μην υποδαυλίζει τη σύγκρουση, εξαιτίας ιδιοτελών συμφερόντων, αλλά, όπως και κάθε τρίτη δύναμη, να συμβάλλει στην επανέναρξη του διαλόγου.

Καλούμε την Ε.Ε. να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού