ΗΠΑ – Covid-19: Οι Δημοκρατικοί προωθούν συμβιβαστικό ν/σ βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19

ΗΠΑ - Covid-19: Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε χθες ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας δημοσιοποιούν ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, οικονομικού ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

ΗΠΑ - Covid-19

ΗΠΑ – Covid-19: Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε χθες ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας δημοσιοποιούν ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, οικονομικού ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως είπε η ίδια, πρόκειται για ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο, το οποίο, μειώνει το κόστος της οικονομικής βοήθειας.

Σε μία επιστολή του γραφείου της Πελόζι προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η ίδια τόνισε ότι το νομοσχέδιο «περιλαμβάνει νέα χρηματοδότηση, η οποία είναι αναγκαία προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή για τα σχολεία, τις μικρές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια, τα θέατρα, τους εργαζόμενους στις αεροπορικές εταιρίες, αλλά και άλλους εργαζόμενους».

«Οι Δημοκρατικοί υλοποιούμε την υπόσχεσή μας να συμβιβαστούμε με αυτό το αναθεωρημένο νομοσχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Πελόζι. «Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε σημαντικές προσθήκες και να μειώσουμε το οικονομικό κόστος του νομοσχεδίου, μέσω της μείωσης του χρόνου των καλύψεων, για την ώρα» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΗΠΑ - Covid-19

ΗΠΑ – Covid-19: Πάνω από 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί 

Ως χθες Δευτέρα, πάνω από 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και 205.031 είχαν υποκύψει στον COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες πως πιστεύει πως η χώρα του ξεπερνά την πανδημία, διαβεβαιώνοντας ότι «έρχονται τα εμβόλια», αποφεύγοντας πάντως να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα. Ανήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα διανείμει 150 εκατομμύρια γρήγορα τεστ στις υπηρεσίες υγείας.

Τόσο ο Φάουτσι, όσο και ο διευθυντής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, εξέφρασαν ανησυχία διότι ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Σκοτ Άτλας ενδέχεται να παραπλανά τον πρόεδρο δίνοντάς του λαθεμένες πληροφορίες.

Ο Δρ. Φάουτσι είπε στο CNN πως ανησυχεί μετά τα δημοσιεύματα για το ότι ο Άτλας δίνει στον Τραμπ μια εικόνα «αποσπασμένη από το συγκείμενό της, ή λαθεμένη».

Ο Ρέντφιλντ ήταν πολύ πιο ευθύς, κρίνοντας ότι «ό,τι λέει είναι ψευδές».

Ο Άτλας, που δεν έχει ειδίκευση στις λοιμώδεις νόσους, έχει επικριθεί διότι υποβαθμίζει τη σημασία της χρήσης μασκών και τάσσεται υπέρ της συλλογικής ανοσίας, ή «ανοσίας της αγέλης». Ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι δεν εφαρμόζει πολιτική με σκοπό τη συλλογική ανοσία.

ΗΠΑ - Covid-19

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού