Covid-19: Η σημερινή εικόνα της πανδημίας στον κόσμο [upd]

Covid-19: Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό αυξήθηκε σε 77.163 νεκρούς επί συνόλου 738.163 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν

Covid-19

Covid-19: Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό αυξήθηκε σε 77.163 νεκρούς επί συνόλου 738.163 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν, καταγράφουν τα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τρίτη από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα οι Αρχές κατέγραψαν 560 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 και 4.446 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, ωστόσο στην πραγματικότητα οι αριθμοί πιστεύεται πως είναι πολύ υψηλότεροι, δεδομένου ότι γίνονται λίγα τεστ στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων.

Covid-19: 863 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 863 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του COVID-19 και 32.058 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 142.921 νεκρούς επί συνόλου 4,7 εκατομμυρίων και πλέον περιπτώσεων μόλυνσης. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς στις ΗΠΑ και στην Ινδία.

Covid-19

Covid-19 – Ινδία: Τα κρούσματα μόλυνσης έχουν φθάσει τα 6,23 εκατ. και σχεδόν 97.500 οι θάνατοι

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασαν τα 6,23 εκατομμύρια, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν ακόμη 80.472 περιπτώσεις.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.179 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 97.497 ως αυτό το στάδιο.

Η χώρα της νότιας Ασίας, στην οποία καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από τον κορωνοϊό στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει περαιτέρω εξάπλωση, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού της συνεχίζει να μην έχει εκτεθεί στον ιό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη.

Covid-19

Covid-19: Πρόστιμα και αυστηρότερα μέτρα στη Γερμανία

Ενιαίο σύστημα εντοπισμού και αντιμετώπισης του κινδύνου σε τοπικό επίπεδο, περιορισμό του αριθμού των συμμετεχόντων σε ιδιωτικές γιορτές και πρόστιμο για όποιον δίνει ψευδή προσωπικά στοιχεία σε εστιατόρια προβλέπει μεταξύ άλλων η συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τρίτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τα κρατίδια, στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού. Τονίστηκε πάντως ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί ένα νέο γενικό «lockdown».

«Γνωρίζουμε ότι έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας, κυρίως τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Αλλά γνωρίζουμε και ότι με τα σωστά μέτρα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά να συνεχίσουν να πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς και στα σχολεία και η οικονομία να εξακολουθήσει να λειτουργεί», δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων και εστίασε την προσοχή της στις ιδιωτικές εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες, όπως είπε, «αποτελούν μεγάλη αιτία έκρηξης κρουσμάτων».

Στο εξής σε αυτές τις εκδηλώσεις θα επιτρέπεται η συμμετοχή έως και 25 ατόμων σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο, ενώ η πρώτη ένδειξη για την λήψη μέτρων σε τοπικό επίπεδο θα δίδεται όταν εντοπίζονται 35 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται σε κλειστούς χώρους να μην συγκεντρώνονται περισσότερα από δέκα άτομα. Μέχρι τώρα μέτρα τοπικού χαρακτήρα λαμβάνονταν όταν εντοπίζονταν τουλάχιστον 50 κρούσματα. Επιπλέον, στο εξής θα επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον 50 ευρώ σε όποιον δίνει ψευδή προσωπικά στοιχεία προσερχόμενος σε επιχειρήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, δυσχεραίνοντας έτσι την προσπάθεια ιχνηλάτησης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος και, όταν σημειώνεται αύξηση μολύνσεων, θα εφαρμόζονται περιορισμοί στην κατανάλωση αλκοόλ. Σε ισχύ παραμένουν οι κανονισμοί για την τήρηση αποστάσεων και την χρήση προστατευτικής μάσκας, όπου δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

Η αύξηση των κρουσμάτων μας ανησυχεί ιδιαίτερα, δήλωσε η Καγκελάριος, αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι ένα νέο «lockdown» της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως αυτό της περασμένης άνοιξης, πρέπει να αποφευχθεί. «Για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», πρόσθεσε.

Covid-19

Covid-19 – Βέλγιο: Ξεπεράστηκε το όριο των 10.000 νεκρών

Το Βέλγιο, μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού, ξεπέρασε σήμερα το όριο των 10.000 θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου δημόσιας υγείας Sciensano.

Η χώρα των περίπου 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά πλέον 10.001 θανάτους από covid-19, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 14 νέοι θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα φτάνει τις 117.115.

Covid-19

Covid-19 – Ουκρανία: Ρεκόρ 4.027 νέων κρουσμάτων

Ρεκόρ 4.027 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε η Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν 3.833 νέα κρούσματα είχαν διαγνωστεί σε μια ημέρα.

Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε ραγδαία τον Σεπτέμβριο πέραν των 3.000, ωθώντας την κυβέρνηση να παρατείνει ως το τέλος του Οκτωβρίου τα μέτρα καραντίνας που είχε λάβει.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας προσθέτει ότι έως σήμερα 30 Σεπτεμβρίου, συνολικά 208.959 κρούσματα νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στην Ουκρανία και 4.129 θάνατοι από COVID-19.

Covid-19

Covid-19: Η Τσεχία κατέγραψε 1.965 νέα κρούσματα

Η Τσεχία κατέγραψε την Τρίτη 1.965 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία παραμένουν κάτω από τα 2.000 για τέταρτη διαδοχική ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στην Τσεχία καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο μία από τις χειρότερες αναζωπυρώσεις του Covid στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να επιβάλει και πάλι κάποια μέτρα, όπως τη χρήση μάσκας, για να επιβραδυνθεί η μετάδοση της νόσου.

Covid-19

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού