ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Αυτοκριτική από τον Τσακαλώτο στο Πολιτικό Συμβούλιο

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Όπως μας μεταφέρουν άριστα πληροφορημένες υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι η παρέμβασή του έδωσε ανάσα στην πιεζόμενη σε πολλά μέτωπα κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Την αυτοκριτική του έκανε χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΕυκλείδηςΤσακαλώτος, αναφερόμενος σε επιφυλακτική τοποθέτησή του προ ημερών σχετικά με τον χαρακτηρισμό “πολιτικός απατεώνας” που είχε νωρίτερα χρησιμοποιήσει ο Προέδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, για τον πρωθυπουργό.

Όπως μας μεταφέρουν άριστα πληροφορημένες υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι η παρέμβασή του έδωσε ανάσα στην πιεζόμενη σε πολλά μέτωπα κυβέρνηση. Ωστόσο, ο ίδιος απέδωσε την έκταση που έλαβε το θέμα σε κακόπιστες σε βάρος του διακινήσεις της άποψής του από εσωκομματικές δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ η ουσία της παρέμβασής του δεν αφορούσε στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά στην ανάγκη η αντιπολίτευση της παράταξης να γίνεται με ηπιότερους χαρακτηρισμούς.

Στη συζήτηση που έγινε παρουσιάστηκαν αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα από φιλικές προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πηγές, τις οποίες ο κ. Τσακαλώτος επέκρινε δριμύτατα. Όμως, και από την αντίθετη πλευρά παρουσιάστηκαν δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου καθώς και τηλεοπτικές παρεμβάσεις φιλοκυβερνητικών καναλιών, όπου φαινόταν η εκμετάλλευση της αναφοράς Τσακαλώτου από φιλικούς προς την κυβέρνηση κύκλους για να αλλάξει η επικαιρότητα από την πανδημία και τα ελληνοτουρικά στην προσπάθεια να φανεί ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος Τσίπρα-Τσακαλώτου.

Κομματικοί κύκλοι υπενθύμιζαν ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρόνο που ο κ. Τσακαλώτος αναγνωρίζει  ότι έσφαλε, υπενθυμίζοντας ότι σε άρθρο του πριν μερικές εβδομάδες ουσιαστικά είχε επικρίνει κείμενο στην ιστοσελίδα commonality της ομάδας των “53+”, το οποίο χαρακτήριζε ως προσχωρήσαντες στους “μακεδονομάχους” κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που αντέδρασαν έντονα στο ενδεχόμενο να αναγνωρίσει η Ελλάδα μειωμένη επήρεια στο Καστελλόριζο. Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσακαλώτος παρουσιάζεται από μερίδα του τύπου ως ο επικεφαλής των “53+”.

Πάντως, οι ίδιες πηγές μας μετέφεραν ότι στην ηγεσία υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τις αλλεπάλληλες αναφορές διαφοροποίησης Τσακαλώτου, αφού αυτό που κατά τη συμφωνία όλων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκείνο που προέχει και πρέπει σ’ αυτό να επικεντρώνεται όλη η παραταξιακή πολιτική ενέργεια  είναι η αποδόμηση της κυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μησοτάκη.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ειδικού συνεργάτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού