Γερμανικός «ρεαλισμός» για την Τουρκία

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα του Βερολίνου «στον ρεαλισμό αυτόν συμβάλει το ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016 είναι πλέον αδύνατον να εξωραίσεις την κατάσταση όσον αφορά την ελευθερία της γνώμης και το κράτος δικαίου. Ακόμη και ο Τούρκος δικηγόρος που ήταν συμβεβλημένος με τη γερμανική πρεσβεία κατέληξε στη φυλακή...»

«Αξιοσημείωτα ρεαλιστική»  χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung έκθεση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που απονέμει στην Τουρκία τον χειρότερο δυνατό βαθμό στον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ο σχολιαστής επισημαίνει: «Στην Τουρκία δεν υπάρχει πλέον ελευθερία της γνώμης, όποιος ασκεί κριτική γρήγορα αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης και η δικαιοσύνη έχει καταργηθεί σε τέτοιον βαθμό, ώστε είναι πολύ πιθανό να καταδικαστεί ο υποτιθέμενος τρομοκράτης. Αυτά που περιγράφουν για χρόνια ολόκληρα οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία και η Human Rights Watch, επιβεβαιώνονται τώρα και σε επίσημο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν περιλαμβάνει αυτή τη διατύπωση σε ένα άνευ συνεπειών σημείωμα προς συζήτηση, αλλά σε εσωτερική έκθεσή του προς την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων».

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα του Βερολίνου «στον ρεαλισμό αυτόν συμβάλει το ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016 είναι πλέον αδύνατον να εξωραίσεις την κατάσταση όσον αφορά την ελευθερία της γνώμης και το κράτος δικαίου. Ακόμη και ο Τούρκος δικηγόρος που ήταν συμβεβλημένος με τη γερμανική πρεσβεία κατέληξε στη φυλακή…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού