Βέλγιο – Κορωνοϊός: Αίρεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Αναφορικά με τις ιδιωτικές εκδηλώσεις επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι δέκα ατόμων τηρώντας πάντα τις αποστάσεις.

Nέες αποφάσεις για την προστασία από τον κορωνοϊό έλαβε την περασμένη εβδομάδα το Εθνικό Συμβούλιο του Βελγίου μετά από συνεδρίαση πέντε ωρών.

Από σήμερα, 1η Οκτωβρίου η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους εκτός από τα πολυσύχναστα μέρη στα οποία δε μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις και τα οποία θα καθορίζονται από τοπικές αρχές. Επιπροσθέτως, η καραντίνα μειώνεται σε επτά ημέρες από 14 κάτι όμως που δεν θα ισχύει εάν κάποιος βρεθεί θετικός στην COVID-19.

Αναφορικά με τις ιδιωτικές εκδηλώσεις επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι δέκα ατόμων τηρώντας πάντα τις αποστάσεις.

“Στην καθημερινή σας ζωή, μπορείτε να δείτε όλα τα άτομα που θέλετε. Αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις: διατηρήστε την απόσταση σας ανά πάσα στιγμή και όταν αυτό δεν είναι δυνατό, πρέπει να φοράτε μάσκα. Δεν μπορείτε να δείτε περισσότερα από 10 άτομα, στο ίδιο μέρος, την ίδια στιγμή. Αυτός ο κανόνας παραμένει “, σημείωσε η Πρωθυπουργός του Βελγίου Σοφί Βιλμές.

Για τις εκδηλώσεις με κοινό επιτρέπονται μέχρι 200 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 400 σε εξωτερικούς.

Βέλγιο

Βέλγιο: Ταξιδιωτική προειδοποίηση έθεσε σε ισχύ το γερμανικό ΥΠΕΞ 

Ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Βέλγιο έθεσε σε ισχύ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοινώθηκε αργά χθες βράδυ, από τα μεσάνυχτα τέθηκε σε ισχύ ταξιδιωτική προειδοποίηση η οποία αφορά «μη απαραίτητα ταξίδια για τουρισμό» σε ολόκληρο το Βέλγιο, το οποίο κατατάσσεται πλέον στις «επικίνδυνες περιοχές».

Η εφημερίδα Bild επισημαίνει σχετικά ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια επιδιώκουν την κατάργηση της αποζημίωσης από το γερμανικό Δημόσιο κατά την διάρκεια παραμονής του εργαζόμενου σε καραντίνα μετά την επιστροφή από «επικίνδυνη περιοχή», εφόσον είχε βρεθεί εκεί για «μη απαραίτητο» λόγο.

Ωστόσο σύμφωνα με τον εργατολόγο Φίλιπ Κούρι, κάτι τέτοιο νομικά είναι αμφισβητήσιμο, ενώ ο «αόριστος» όρος «μη απαραίτητο ταξίδι» θα πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο μέσω δικαστικών αποφάσεων. Διευκρίνιση απαιτείται ακόμη, εξήγησε ο γερμανός νομικός, σχετικά και με το εάν και κατά πόσον ο εργαζόμενος διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση από τον εργοδότη του, εφόσον η αποζημίωση έχει ακυρωθεί από το κράτος.

Βέλγιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού