Γεροβασίλη: Προξενεί μεγάλη ανησυχία ότι ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει και δηλώνει πολύ ικανοποιημένος

Είναι γεγονός ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου είναι ένα κείμενο το οποίο βρίσκεται πιο πίσω και από εκείνο του Ιουνίου 2019 όπου γινόταν σαφής λόγος κυρώσεων προς την Τουρκία. Στο παρόν κείμενο υπάρχει ένα υπονοούμενο μέσω άρθρων. Δεν υπάρχει καν η λέξη κυρώσεις

Η κυβέρνηση οφείλει να παραμερίσει, στα μεγάλα εθνικά θέματα όπως τούτο, την επικοινωνιακή πολιτική και να συνομιλήσει με ειλικρίνεια όχι μόνο με τα πολιτικά κόμματα αλλά και τον ελληνικό λαό. Αυτό αποτελεί καθήκον της κυβέρνησης, δήλωσε η γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη στο ραδιόφωνο του Alpha.

Πολύ μεγάλη ανησυχία μας προξενεί το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει και δηλώνει πολύ ικανοποιημένος. Άραγε με τι; Είναι γεγονός ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου είναι ένα κείμενο το οποίο βρίσκεται πιο πίσω και από εκείνο του Ιουνίου 2019 όπου γινόταν σαφής λόγος κυρώσεων προς την Τουρκία. Στο παρόν κείμενο υπάρχει ένα υπονοούμενο μέσω άρθρων. Δεν υπάρχει καν η λέξη κυρώσεις.  Ορατό βεβαίως είναι ένα ευχολόγιο και διατυπώσεις μεγάλης συμπάθειας προς τη χώρα μας. Εξ ίσου όμως υπαρκτή είναι και η θετική ατζέντα προς την Τουρκία, συνέχισε η κυρία Γεροβασίλη.

Άρα, σχετικά με την προαγωγή των συμφερόντων της χώρας, το παρόν κείμενο δε μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους. Ούτε φυσικά δικαιολογεί τους πρωθυπουργικούς πανηγυρισμούς ειδικά ενώ την ίδια στιγμή ενημερωνόμαστε από το ΝΑΤΟ και όχι από τον ικανοποιημένο κ. Μητσοτάκη ότι συμφωνήθηκε μηχανισμός αποκλιμάκωσης μεταξύ των δύο μερών με μία εν κρυπτώ διαδικασία.  Ταυτοχρόνως γίνεται ανάρτηση του τουρκολιβυκού Συμφώνου στον ΟΗΕ. Και να προσθέσω ότι δεν γνωρίζουμε τι άλλο έχει συμφωνήσει εκεί ο κ. Μητσοτάκης. Το μαθαίνουμε σταδιακά και από τρίτα μέρη, πράγμα απαράδεκτο, πρόσθεσε η ίδια.

Οι προσδοκίες της χώρας και η διεκδικήσεις σε αυτή τη Σύνοδο θα όφειλαν να είναι πολύ μεγαλύτερες, υπογράμμισε η γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού