Καραγιάννη (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση να σταματήσει να πετά το μπαλάκι στους πολίτες και να αναλάβει την ευθύνη της

«Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του οφείλουν να σταματήσουν να πετάνε το μπαλάκι στους πολίτες και να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη τους πριν να είναι πολύ αργά», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Καραγιάννη

«Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του οφείλουν να σταματήσουν να πετάνε το μπαλάκι στους πολίτες και να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη τους πριν να είναι πολύ αργά», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Καραγιάννη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «εγκληματικές ευθύνες» σε σχέση με τη μετάδοση του κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας, παρά τις δεσμεύσεις της για περισσότερους ελέγχους.

Ανέφερε ειδικότερα, ότι «πριν από ένα μήνα, μετά τη ραγδαία μετάδοση του κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι και τον Εύοσμο, η κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, είχε δεσμευτεί για αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα και εντατικοποίηση των ελέγχων. Και αυτή η δέσμευση έμεινε στα λόγια». Πρόσθεσε ότι τώρα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ «παραδέχεται ότι το γηροκομείο στον ‘Αγιο Παντελεήμονα είχε να ελεγχθεί από τα τέλη Αυγούστου και ότι νοσηλευτές εκεί νοσούσαν εδώ και δύο εβδομάδες, γεγονός που καταδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης».

Η κ. Καραγιάννη ανέφερε ότι η μετάδοση του ιού στους οίκους ευγηρίας είναι πολύ γρήγορη και καταλήγει σε μεγάλο αριθμό θυμάτων και πως «η κυβέρνηση ένα μήνα τώρα επιδεικνύει επικίνδυνη ανευθυνότητα και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές». Σημείωσε ότι «πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε γενικευμένο testing, σε προσλήψεις στο σύστημα Υγείας και σε στοχευμένη πρόληψη σε ευάλωτα άτομα και στο υγειονομικό προσωπικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού