Covid-19: Η εικόνα της πανδημίας στον κόσμο σήμερα [upd]

Covid-19: Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό νεκρών στον κόσμο και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Covid-19

Covid-19: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 728 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 36.157 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ως αυτό το στάδιο, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται σε 144.680 νεκρούς επί συνόλου 4.847.092 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό νεκρών στον κόσμο και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Οι ημερήσιοι απολογισμοί των θυμάτων βρίσκονται σε πτώση τις τελευταίες εβδομάδες, όμως επαγγελματίες του τομέα της υγείας τονίζουν πως παρακολουθούν με προσοχή ορισμένα αστικά κέντρα όπου οι αριθμοί εγείρουν ανησυχίες για την πιθανή εκδήλωση δεύτερου κύματος.

Covid-19: Περισσότεροι από 20.000 οι νεκροί στην Αργεντινή

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αργεντινή ξεπέρασε χθες Πέμπτη τους 20.000 νεκρούς, καθώς συμπεριλήφθηκε σε αυτόν μεγάλος αριθμός θανάτων που δεν είχαν αποδοθεί ως αυτό το στάδιο στον COVID-19.

Η Αργεντινή, η οποία μέχρι πρόσφατα χαρακτηριζόταν υπόδειγμα για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία, συγκαταλέγεται πλέον σε μια από αυτές που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα στον κόσμο.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία επιβράδυνε την εξάπλωση επιβάλλοντας αυστηρά περιοριστικά μέτρα τον Μάρτιο, κατέγραψε χθες 14.001 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων να φθάνει πλέον τις 765.002. Συγκαταλέγεται πλέον στην πρώτη δεκάδα των χωρών όπου έχουν διαγνωστεί τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης παγκοσμίως.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι προστέθηκαν 3.352 θάνατοι στον απολογισμό της πανδημίας, οι περισσότεροι στην επαρχία Μπουένος Άιρες, που δεν αποδίδονταν στον COVID-19 μέχρι χθες. Οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας συνολικά αυξήθηκαν έτσι σε 20.288, αριθμός που σημαίνει ότι η Αργεντινή καταγράφει πλέον απολογισμό λίγο χαμηλότερο από αυτόν της Ρωσίας.

Ο μέσος όρος των ημερήσιων επιβεβαιωμένων μολύνσεων συνεχίζει να αυξάνεται, παρότι σε άλλες χώρες της περιφέρειας η εξάπλωση επιβραδύνεται. Τα θετικά αποτελέσματα των τεστ που διενεργούνται έχουν αυξηθεί ραγδαία, ξεπέρασαν τις τελευταίες ημέρες το 50%. Η κυβέρνηση τονίζει ότι σκοπεύει να πολλαπλασιάσει τα τεστ σύντομα.

Covid-19: 432 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Μεξικό έφθασαν τα 748.315 ως χθες Πέμπτη, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 ανέρχονται ως αυτό το στάδιο σε 78.078, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Οι μεξικανικές υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν 5.099 νέες μολύνσεις και κατέγραψαν 432 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, όμως οι αριθμοί είναι μάλλον ακόμα βαρύτεροι στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων.

Covid-19

Covid-19 Αίγυπτος: Άλλοι 16 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Κατά 16 ακόμη άτομα αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να υπολογίζεται στα 5.946 άτομα.

Την ίδια χθεσινή μέρα, καταγράφηκαν 119 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μολύνσεων από τον COVID-19, με αποτέλεσμα οι συνολικές μολύνσεις να ανέρχονται στις 103.317 περιπτώσεις.

Τέλος, όπως αναφέρεται, ακόμη 361 ασθενείς ανάρρωσαν, με τον συνολικό αριθμό όσων παρουσιάζονται αρνητικοί στον κορωνοϊό, να υπολογίζονται μέχρι σήμερα στα 96.855 άτομα.

Να σημειωθεί ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση επανειλημμένα προειδοποιεί την κοινή γνώμη και τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί για να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, καθώς επίκειται η έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου αλλά και της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, που κανονικά ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια της Αιγύπτου.

Covid-19

Covid-19 Ινδία: Τα 6,39 εκατομμύρια έφτασαν τα κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία έφτασε τα 6,39 εκατομμύρια, αφού στη χώρα αναφέρθηκαν 81.484 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι πλησιάζουν τις 100.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 1.095 τις τελευταίες 24 ώρες και πλέον ανέρχεται σε 99.773.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού σε αυτή τη χώρα αυτή της νότιας Ασίας, η οποία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ, ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει εκτεθεί στον ιό SARS-CoV-2, όπως έδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη.

Covid-19

Covid-19 Καναδάς: Αυξάνονται τα κρούσματα, «κρίσιμη» η κατάσταση στο Κεμπέκ

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον Καναδά συνεχίζει να αυξάνεται, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται «κρίσιμη» στο Κεμπέκ, την επαρχία που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στη χώρα της βόρειας Αμερικής, ανακοίνωσαν χθες οι καναδικές αρχές.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη στο Κεμπέκ», υπογράμμισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας αυτής, ο Φρανσουά Λεγκό, κάνοντας λόγο για 16 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις τελευταίες ημέρες, αριθμό που είχε να καταγραφεί στην περιοχή από το τέλος του λεγόμενου πρώτου κύματος της πανδημίας, περί τα μέσα Ιουνίου.

«Σε σύγκριση με τα μέσα Αυγούστου, έχουμε φθάσει από τα 50 νέα κρούσματα ημερησίως στα 900 ημερησίως (…), από τους περίπου εκατό ανθρώπους που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία σε 275» ασθενείς που έχουν εισαχθεί σε δομές υγείας, εξήγησε ο Λεγκό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο σύνολο του Καναδά, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων «συνεχίζει να αυξάνεται» καθημερινά, φθάνοντας κατά μέσον όρο τα 1.572 ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, τόνισε από τη δική της πλευρά η Τερέζα Ταμ, επικεφαλής του καναδικού εθνικού συστήματος υγείας.

«Η πλειονότητα – περίπου το 80% – των κρουσμάτων αυτών καταγράφονται στο Κεμπέκ και το Οντάριο», τις δύο πιο πυκνοκατοικημένες επαρχίες της χώρας, διευκρίνισε η ίδια.

Το Οντάριο ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι κατέγραψε 538 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορvνοϊό και 3 νέους θανάτους ασθενών. Τα δεδομένα αυτά σημαίνουν πως ηχεί «συναγερμός», όπως το έθεσε ο Νταγκ Φορντ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας, προβλέποντας πως οι μολύνσεις υπάρχει κίνδυνος να φθάσουν ακόμη και τις 1.000 την ημέρα τον Οκτώβριο.

Στην επαρχία Κεμπέκ τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες έκλεισαν τις πόρτες τους από την Πέμπτη σε τρεις περιοχές, μεταξύ των οποίων η μητρόπολη Μόντρεαλ και η πρωτεύουσα Κεμπέκ, οι οποίες τέθηκαν σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», το μέγιστο επίπεδο επιτήρησης.

Εξάλλου στους κατοίκους των περιοχών αυτών, στις οποίες ζουν οι περισσότεροι πολίτες της επαρχίας, συστήθηκε να μην υποδέχονται προσκεκλημένους στα σπίτια τους μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου, ενώ οι δημόσιες συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους έχουν πρακτικά απαγορευτεί.

«Αντιλαμβάνομαι ότι τα μέτρα αυτά είναι σκληρά για πολύ κόσμο και δεν τα εγκρίναμε ελαφριά τη καρδία», σημείωσε ο Φρανσουά Λεγκό. Στόχος είναι «να μειωθούν οι κοινωνικές επαφές, άρα να μειωθεί η εξάπλωση και να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται και εντέλει να μειωθούν οι θάνατοι», εξήγησε.

Ο Καναδάς, αντιμέτωπος με «δεύτερο κύμα» της πανδημίας του κορvνοϊού σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 9.349 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 160.229 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 από την άνοιξη.

Covid-19

Ισραήλ-Covid-19: 53 νέοι θάνατοι και 7.996 νέα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 7.996 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό να ανέρχεται πλέον σε 253.490.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 53 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να αυξάνεται στους 1.622 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε από 834 σε 821, επί συνόλου 1.529 ασθενών που παραμένουν σε δομές υγείας, ενώ ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 72.399.

Ακόμη 4.962 ασθενείς διαγνώστηκε ότι αποθεραπεύτηκαν. Συνολικά έχουν αναρρώσει 179.468 άνθρωποι, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Covid-19

Τσεχία: Σε 3.493 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε 3.493 νέα κρούσματα κορωνοϊού το 24ωρο που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 που εντοπίζονται σε μία μέρα στην Τσεχία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού αυξήθηκε πλέον σε 74.255 στην Τσεχία, τη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από COVID-19 ανέρχεται σε 678.

Covid-19

Covid-19 – Γερμανία: 2.673 κρούσματα, 8 θάνατοι σε 24 ώρες

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.673 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 294.395 συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 8 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να αυξάνεται στους 9.508 νεκρούς ως εδώ, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου.

Covid-19

Covid-19: Δέκα εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Κίνα

Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα την 1η Οκτωβρίου, μείωση σε σχέση με τα ένδεκα που είχαν αναφερθεί χθες Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, όλα τα κρούσματα ήταν εισαγόμενα και αφορούσαν ταξιδιώτες που εισήλθαν στη χώρα από το εξωτερικό. Ο αριθμός των ασυμπτωματικών ασθνενών -τους οποίους το Πεκίνο δεν υπολογίζει ως επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19- έφτασε τους 33, έναντι δέκα μία ημέρα νωρίτερα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στην Κίνα ανέρχεται πλέον σε 85.424 και ο αριθμός των θανάτων σε 4.634.

Covid-19

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού