Ο Μητσοτάκης σκέπτεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Μητσοτάκης: Έγκυρες πηγές από πλευράς του κύκλου επιτελών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι καταγράφεται μια εντεινόμενη αλλά σιωπηρή ως τώρα δυσαρέσκεια από μερίδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που αν και δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας δημιουργεί δυσκολίες στο έργο της κυβέρνησης

Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Την προσφυγή στη Βουλή για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης σκέπτεται σοβαρά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια κίνηση που κατά την άποψη στενών συνεργατών του θα μηδένιζε το κοντέρ της δυσαρέσκειας στο εσωτερικό του κόμματός του και θα αποτελούσε ένα νέο ξεκίνημα, μετά τα προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων.

Έγκυρες πηγές από πλευράς του κύκλου επιτελών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι καταγράφεται μια εντεινόμενη αλλά σιωπηρή ως τώρα δυσαρέσκεια από μερίδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που αν και δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας δημιουργεί δυσκολίες στο έργο της κυβέρνησής του. Η γκρίνια αυτή επικεντρώνεται κυρίως στην απόφαση για ελληνοτουρκικό διάλογο με ευρύτερη ατζέντα, αν και, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η δυσαρέσκεια προέρχεται παράλληλα από βουλευτές που δέχονται πιέσεις από τους ψηφοφόρους τους για την εισοδηματική κυβερνητική πολιτική καθώς και για την ανησυχία από τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Οι «δυσφορούντες» πρώην υπουργοί

Όπως αναφέρεται σχετικά, μεταξύ των δυσφορούντων βουλευτών συμπεριλαμβάνονται και δύο πρώην υπουργοί (ένας από αστική εκλογική περιοχή και ο άλλος από την περιφέρεια), στους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι θα τους χρησιμοποιούσε για το υπουργικό συμβούλιο, αλλά ο δειλός «ανασχηματισμός των υφυπουργών» πριν μερικές εβδομάδες δεν επιβεβαίωσε τις πρωθυπουργικές υποσχέσεις. Στο πλευρό των συγκεκριμένων δυσαρεστημένων υπάρχει μια κίνηση δυσαρεστημένων βουλευτών για μια σειρά κυβερνητικές επιλογές, οι οποίοι προσδοκούν υπουργοποίηση, αλλά το «πάγωμα» στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα, παρά τις σοβαρές αστοχίες ορισμένων μελών του, απογοητεύει τις φιλοδοξίες τους.

Φυσικά, ένα μέρος της εκφραζόμενης δυσαρέσκειας αφορά και στη συνηθισμένη σ’ όλες τις περιπτώσεις διαμαρτυρία κυβερνητικών βουλευτών ότι οι υπουργοί κατεβάζουν αιφνιδιαστικά νομοσχέδια στη Βουλή, αποφεύγοντας να τους ενημερώσουν, τουλάχιστον στον κύκλο αρμοδιοτήτων της διάταξης του κόμματος στην εθνική αντιπροσωπεία. Ορισμένοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές διαμαρτύρονται ότι το κόμμα έχει τελείως παραμεριστεί από το επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου, στο οποίο επίσης καταλογίζουν αλαζονεία και άγνοια του τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Το κλίμα αυτό τροφοδότησε και μια απροσδιόριστης προέλευσης αναφορά σε μικρή μερίδα του Τύπου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς του κόμματος και σήμερα βουλευτές, να μην είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Μια αναφορά που αν και δεν είχε συνέχεια τροφοδότησε ακόμη περισσότερο τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Ο αντίλογος 

Στη σκέψη για ψήφο εμπιστοσύνης, όμως, και πάντα σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, υπάρχει αντίλογος από ένα κορυφαίο συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κανένα λόγο στις σημερινές συνθήκες και στο δεδομένο κλίμα ασυλίας που υπάρχει λόγω του κορωνοϊού, να προσφύγει ο ίδιος σε μια κίνηση που θα επιτάχυνε τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο ίδιος εκ των κορυφαίων συνεργατών του πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζει ότι υπάρχει ακόμη χρόνος ως τις αρχές του 2021, την περίοδο δηλαδή που αν μέσα σ’ αυτήν προκηρυχτούν εκλογές αυτές θα γίνονταν με λίστα, για να θεωρούνται ελεγχόμενες οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.. Και τούτο, γιατί όσο η απειλή της λίστας υποψήφιων βουλευτών σε τυχόν πρόωρες κάλπες παραμένει ενεργή, η κοινοβουλευτική ομάδα θα πρέπει να θεωρείται απολύτως ελεγχόμενη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, τέλος, ότι η τελική απόφαση σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης με πρωτοβουλία Μητσοτάκη, ή όχι, θα ληφθεί λίαν προσεχώς και σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και την τυχόν απόφαση για μερικά λοκντάουν.

Ειδικού συνεργάτη

Μητσοτάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού