Πέτσας: Με τετραπλασιασμό των κρουσμάτων lockdown στην Αττική

«Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά» σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των ήδη ληφθέντων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ωστόσο δεν απέκλεισε το σενάριο κλεισίματος των καταστημάστων εστίασης στις 10.00 το βράδυ.

«Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά» σημείωσε.

«Σ’ αυτή τη φάση φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συρροές, οι οποίες αφορούν είτε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως είναι τα γηροκομεία -κάτι που είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ιδίως απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας- είτε χώρους εργασίας, όπως είναι το εργοστάσιο στη Σκύδρα» επεσήμανε, παράλληλα, αναφερόμενος στις εστίες υπερμετάδοσης.

Δεν παρέλειψε δε, να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τις περιοχές που παρουσιάζουν ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο, όπως τα Τρίκαλα, η Πιερία και το κέντρο της Αθήνας.

Ερωτηθείς, ταυτόχρονα, για τα σενάρια περί πρόωρης λήξης του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης στις 10.00 το βράδυ, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο, θα γίνει μόνο εφόσον υπάρχει μεγαλύτερος συγχρωτισμός.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο σ’ ένα δραματικό σενάριο, με τετραπλασιασμό των κρουσμάτων. «Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους».

Επανέλαβε παράλληλα, την έκκληση για χρήση μάσκας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης και σε εξωτερικούς χώρους. «Αλλά ακόμη δεν είμαστε σε τέτοια φάση» πρόσθεσε.

«Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα» κατέληξε, σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πέτσας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού