ΔΝΤ προς αναπτυγμένες χώρες: Σταματήστε τη λιτότητα – Πάψτε να ανησυχείτε για το χρέος

«Οι επενδύσεις προσφέρουν υποδομές σε μια χώρα και δεν είναι σπατάλη χρημάτων. Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε στο σημείο όπου προσπαθούμε να αυξήσουμε τη συνολική ζήτηση»

Σταματήστε τη λιτότητα και πάψτε να ανησυχείτε για το χρέος, είναι η υπόδειξη του ΔΝΤ προς τις οικονομίες των αναπτυγμένων  χωρών, σε έκθεση του Ταμείου που αλλάζει την ως σήμερα στάση του απέναντι στην παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τoυς Financial Times, ο Πάολο Μάουρο, αναπληρωτής διοικητής του ΔΝΤ για τις δημοσιονομικές πολιτικές, υποστήριξε ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία ενισχύει το επιχείρημα για αύξηση των δημόσιων επενδύσεων.

To Ταμείο διευκρινίζει ότι δεν τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών απλά και μόνο για την αύξηση της συνολικής ζήτησης. «Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι πρέπει να βάλουμε εργάτες να ανοίξουν τρύπες στους δρόμους» σημείωσε ο κ. Μάουρο αναφερόμενος στο γνωστό παράδειγμα του Κέυνς. «Οι επενδύσεις προσφέρουν υποδομές σε μια χώρα και δεν είναι σπατάλη χρημάτων. Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε στο σημείο όπου προσπαθούμε να αυξήσουμε τη συνολική ζήτηση».

«Ο αντίκτυπος από τις δημόσιες επενδύσεις είναι μεγαλύτερος γιατί οι επενδύσεις των ιδιωτικών εταιρειών είναι πολύ χαμηλές», αναφέρει το ΔΝΤ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού