Βούτσης: Ορόσημο η δίκη της ΧΑ για τον αντιφασιστικό αγώνα

Η αυριανή απόφαση που θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα είναι καταδικαστική για την ηγεσία της ΧΑ, είναι ένα πραγματικό ορόσημο πολυσήμαντου χαρακτήρα αφού διεθνώς υπάρχει μία έφεση για την ακροδεξιά ριζοσπαστικοποίηση

Συνέντευξη στο ρ/φ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 με αφορμή την αυριανή ημέρα ορόσημο για τον αντιφασιστικό αγώνα όπου αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε, σήμερα Τρίτη 06/10/20, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης.

Η αυριανή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον αντιφασιστικό αγώνα. Η αυριανή απόφαση που θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα είναι καταδικαστική για την ηγεσία της ΧΑ, είναι ένα πραγματικό ορόσημο πολυσήμαντου χαρακτήρα αφού διεθνώς υπάρχει μία έφεση για την ακροδεξιά ριζοσπαστικοποίηση. Δεν είναι λοιπόν ένα θέμα που αφορά στο παρελθόν, δηλαδή να κανονίσουμε μόνο τους λογαριασμούς μας με τη ΧΑ και το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν της χώρας. Αντιθέτως θα είναι μία κινητήρια δύναμη για τον αντιφασιστικό αγώνα διότι τα προβλήματα και τα επίδικα είναι μπροστά μας. Είμαι αισιόδοξος διότι ο υφέρπων κοινωνικός ρατσισμός και φασισμός έτσι όπως τους βλέπουμε σε ορισμένες τους διαστάσεις μέσα στις σημερινές συνθήκες της κρίσης της πανδημίας και απέναντι και σε πρόσφυγες και μετανάστες με ακραίο λόγο αλλά και με πράξεις βίας θα υποχωρήσουν, θα συρρικνωθούν. Θα ενθαρρυνθούν οι κοινωνικές δυνάμεις που είναι απολύτως πλειοψηφικές και βρίσκονται απέναντι στο ρατσισμό, στη φασιστική βία και όλα αυτά τα φαινόμενα τα οποία πολλές φορές στην ιστορία της χώρας μας σφράγισαν επώδυνες περιόδους, υπογράμμισε ο πρωην προεδρος της Βουλής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού