Κιργιστάν: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μπισκέκ

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κιργιστάν ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα της χώρας από σήμερα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

«Ο υπουργός Εσωτερικών κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του Μπισκέκ από τις 10 Οκτωβρίου 2020, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κοινωνική και πολιτική κατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα και να αποκατασταθεί η δημόσια τάξη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του Κιργιστάν προτίθεται να παραιτηθεί υπό προϋποθέσεις

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Κιργιστάν, Σορονμπάι Τζεμπένκοφ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμά του υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ύστερα από την αναταραχή που προκλήθηκε, στις αρχές της εβδομάδας, στον απόηχο των κοινοβουλευτικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή (04/10).

«Πρέπει να επιστρέψουμε στη νομική οδό το συντομότερο δυνατόν. Αφού εγκριθούν οι νόμιμοι επικεφαλής των εκτελεστικών οργάνων και η χώρα ακολουθήσει το δρόμο του νόμου, είναι έτοιμος να αφήσει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κιργιζίας» σημειώνει χαρακτηριστικά η γραμματεία Τύπου του Κιργίζιου προέδρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού