Γαλλία – κορονοϊός: Στο κόκκινο με νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Όπως για τις μάσκες, ανησυχία επικρατεί και για τα τεστ, λόγω της καθυστέρησης εφαρμογής των rapid-test για τη γρήγορη γνώση του αποτελέσματος

Συνταρακτικά είναι τα νέα επίσημα στοιχεία στη Γαλλία όπου ανακοινώθηκαν το βράδυ σχεδόν 27.000 νέα κρούσματα, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από την απαρχή της πανδημίας. «Αφήστε τους Γάλλους να κάνουν σπορ», φωνάζει ο Ζιντάν.

«Αφήστε τους Γάλλους να κάνουν σπορ», είναι η κραυγή του Ζινεντίν Ζιντάν, πρώην αστέρα του γαλλικού ποδοσφαίρου, που υπογράφει μαζί με 90 ακόμα άτομα, αθλητές, προπονητές καθώς και γιατρούς, διαμαρτυρία ζητώντας την επαναλειτουργία των χώρων γυμναστικής και σπορ, που έχουν κλείσει εξ’ αιτίας του κορωνοϊού.

Καταγγέλλουν ως «αβάσιμες σε σχέση με την υγεία» τις αποφάσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο των χώρων αθλητισμού, στιγματίζοντάς τους έτσι ως «φορείς εξάπλωσης και στέλνοντας αγχώδη μηνύματα με καταστροφικές συνέπειες».

Το υπογεγραμμένο κείμενο στη σημερινή Εφημερίδα της Κυριακής «JDD» συνυπάρχει με τα άρθρα που δείχνουν παράλληλα την συνεχή ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο δεκαήμερο, με σχεδόν +27.000 τις τελευταίες 24 ώρες. Το δε σύνολο των ασθενών στα νοσοκομεία με βαριά ή ελαφρύτερα περιστατικά πλησιάζουν τις 8.000.

Από αύριο Τουλούζη και Μονπελιέ προστίθενται στον κύκλο των 5 πόλεων «υψηλού συναγερμού», μαζί με το Παρίσι.

Εν τω μεταξύ, όπως για τις μάσκες, ανησυχία επικρατεί και για τα τεστ, λόγω της καθυστέρησης εφαρμογής των rapid-test για τη γρήγορη γνώση του αποτελέσματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού