Λευκορωσία: «Ξεφεύγει» η κατάσταση – Η κυβέρνηση επιτρέπει στην αστυνομία να κάνει χρήση όπλων στις διαδηλώσεις

Συγκεκριμένα ο πρώτος αναπληρωτής του υπουργού Εσωτερικών της Λευκορωσίας Γκενάντι Καζακέβιτς, δήλωσε σήμερα ότι οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν όπλα για την τήρηση της τάξεως.

Η αστυνομία της Λευκορωσίας μπορεί να χρησιμοποιεί τώρα πυροβόλα όπλα στους δρόμους εάν αυτό απαιτείται, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξαιτίας της ριζοσπαστικοποίησης των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών, όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα ο πρώτος αναπληρωτής του υπουργού Εσωτερικών της Λευκορωσίας Γκενάντι Καζακέβιτς, δήλωσε σήμερα ότι οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν όπλα για την τήρηση της τάξεως.

«Οι διαμαρτυρίες που γίνονται στο Μίνσκ έγιναν πολύ οργανωμένες και ριζοσπαστικοποιημένες. Σε σχέση με αυτή την εξέλιξη οι αστυνομικοί και οι υπηρετούντες στρατιωτικοί στα αντίστοιχα τμήματα δεν θα αποχωρούν από τους δρόμους και σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη θα κάνουν χρήση ειδικών μέσων και όπλων» , αναφέρει ο ίδιος σε μήνυμα του που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του υπουργείου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν την Κυριακή δεκάδες διαδηλωτές και χρησιμοποιήσαν αντλίες νερού και γκλομπς εναντίον του πλήθους που ζητούσε την διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.

Λευκορωσία

Λευκορωσία: Συλλήψεις σε διαδήλωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων κατά της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Μινσκ

Η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις ατόμων κατά την διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Μινσκ, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Λευκορωσίας.

Οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Ανεξαρτησίας που βρίσκεται στο κέντρο του Μινσκ και κατέληξαν στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών, διανύοντας μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων. Στην πορεία συμμετείχαν περισσότερα από χίλια άτομα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS αναφέροντας ότι οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονταν κατά της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, ζητώντας την παραίτησή της.

Σε κάποιο σημείο της πορείας φοιτητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου εντάχθηκαν στην πορεία για να συμπαρασταθούν στους συνταξιούχους. Εκείνη την στιγμή άρχισαν οι συλλήψεις των φοιτητών ενώ οι συνταξιούχοι προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν από τα χέρια της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ιστότοπο tut.by, ακούστηκαν εκρήξεις από χειροβομβίδες κρότου ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης, διαδηλώσεις συνταξιούχων πραγματοποιήθηκαν και στις πόλεις Γκρόντνο, Μπρεστ, Βιτέμπσκ, Λίδα και άλλες πόλεις. Στο Γκρόντνο συνελήφθησαν δύο τοπικοί δημοσιογράφοι, ενώ στο Μινσκ συνελήφθη ο φωτορεπόρτερ της εφημερίδας «Komsomolskaya Pravda» της Λευκορωσίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού