Παπαδημούλης: Θέση του Γιάννη Λαγού δεν είναι στο ευρωκοινοβούλιο αλλά στη φυλακή

Σύμφωνα με την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και ο Γιάννης Λαγός ένας από όσους είχαν τη διεύθυνση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, λοιπόν, η θέση του Γ. Λαγού δεν είναι στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά στη φυλακή

Συνέντευξη στo ειδησεογραφικό δίκτυο της Deutsche Welle έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την ιστορική απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και την άρση ασυλίας του Ευρωβουλευτή που είχε εκλεγεί με την ψήφο της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιωάννη Λαγού.

«Σύμφωνα με την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και ο Γιάννης Λαγός ένας από όσους είχαν τη διεύθυνση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.
Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, λοιπόν, η θέση του Γ. Λαγού δεν είναι στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά στη φυλακή.

Αναμένουμε να υπάρξει σχετικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές για άρση της ασυλίας του και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έστειλα μια επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΚ, κ. Σασόλι, και έχω λάβει τη θετική του απάντηση ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κινηθεί ταχύτατα στην άρση της ασυλία του Γιάννη Λαγού.

Οι ελληνικές αρχές οφείλουν να  κινηθούν επίσης ταχύτατα. Την ίδια μέρα που θα οριστικοποιηθεί η απόφαση και οι ποινές. Κατόπιν θα είναι σειρά του Ευρωκοινοβουλίου να ολοκληρώσει την άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή, σε διάστημα λίγων ημερών ή εβδομάδων. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού