Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η απόφαση ανοίγματος των Βαρωσίων δεν συνάδει με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Η απόφαση ανοίγματος των Βαρωσίων δεν συνάδει με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι προκλητική και αντιπαραγωγική ως προς την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών»

Σε δεύτερη μέσα στη μέρα ανακοίνωση κατά της Τουρκίας προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (μετά την επιτημητική ανακοίνωση για το Όρουτς Ρέις), αυτή τη φορά για το άνοιγμα των Βαρωσίων στα κατεχόμενα της Κύπρου.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν έντονα για τη μονομερή απόφαση ανοίγματος των Βαρωσίων και ζητά ανατροπή της απόφασης ανοίγματος», υπογράμμισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οπως επισημαίνει, «η απόφαση ανοίγματος των Βαρωσίων δεν συνάδει με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι προκλητική και αντιπαραγωγική ως προς την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών».

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά για τη μονομερή απόφαση να ανοίξουν εκ νέου τα Βαρώσια και ζητούν την ανάκληση αυτής της απόφασης. Το άνοιγμα των Βαρωσίων είναι ασυμβίβαστο με τις αποφάσεις 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι προκλητικό και αντιπαραγωγικό για την επανέναρξη των συνομιλιών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να απαιτούν διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, ενώ διατύπωσε και την πάγια αμερικανική θέση για το Κυπριακό. «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού