ΗΠΑ κατά Τουρκίας για τις νέες έρευνες του Oruc Reis

Οι μονομερείς ενέργειες, οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε την Τουρκία να βάλει τέλος στις προκλήσεις και να ξεκινήσει διερευνητικές συζητήσεις με την Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά - Διερευνητικές

Αποδοκιμάζουν οι ΗΠΑ την ανακοίνωση της Τουρκίας στις 11 Οκτωβρίου για νέες έρευνες σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα αξιώνει δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζεται σε ανακοινωθέν του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ανακοίνωση της Τουρκίας αυξάνει μονομερώς την ένταση στην περιοχή και σκόπιμα περιπλέκει τη συνέχιση των κρίσιμων συζητήσεων για τις έρευνες μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ Ελλάδας και Τουρκίας, επισημαίνει.

Οι μονομερείς ενέργειες, οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε την Τουρκία να βάλει τέλος στις προκλήσεις και να ξεκινήσει διερευνητικές συζητήσεις με την Ελλάδα. Οι μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και να παράξουν βιώσιμες λύσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού