Ημερολόγιο Ασημάντων 351: Ο covid-19 σε ρόλο τσιγκολελέτας / Ένας ιερεύς και μία πιστή με καυτό σορτ(ς)

Οι σχέσεις μίσους και αγάπης με την ποίηση. Με ανεβάζανε στην καρέκλα, διότι  ήμουν μικρός το δέμας,  έπαιρνα φόρα  και απήγγειλα  σπαραξικάρδια πατριωτικά ποιήματα σχεδόν χωρίς ανάσα και την «ελιά την ευλογημένη» του Παλαμά, με μία πλαστική σημαία στο χέρι

22.9.20  Αναβλήθηκε η μεθαυριανή Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής -που θα εξέταζε και το ενδεχόμενο των κυρώσεων στην Τουρκία – επειδή βρέθηκε με κορονοϊό ο βοηθός του βοηθού του Προέδρου!  Ο covid19 σε ρόλο τσιγκολελέτας

Οκτώ θάνατοι, 350 κρούσματα  κορονοϊού οπότε στην Αθήνα  αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, όχι όμως και η λειτουργία των θερινών σινεμά. Γέμισαν οι ΜΕΘ (Μονάδες εντατικής θεραπείας) διασωληνωμένους και είναι τόσο απίστευτο  γιατί επί έξι μήνες  ακούγαμε κατ΄εξακολούθησιν δια  χειλέων  υφυπουργού Παιδείας Βασιλείου Κοντοζαμάνη  για εκατοντάδες ΜΕΘ  για δωρεές από παντού  και τώρα και οι 30 στον Ευαγγελισμό είναι  πιασμένες, όλες!  Και δεν μπορώ να περιμένω να αδειάσουν. Και το χειρότερο τις περισσότερες τις έχουν πιάσει άνθρωποι των δομών κι άντε να τα βάλεις με τον αγνό πατριωτισμό, του  ρατσιστή με τα μαντζούνια   κ. Βελαζόπουλου.

 • Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος για διάλογο. Κι εγώ με την Αντιγόνη. Αλλά τι έχω να προσφέρω; Γη και ύδωρ; Ούτε αυτό. Αίμα και δάκρυα ίσως, τοξικά υγρά, cafέ au lait και υπόγειους σπαραγμούς.

23.9 Τετάρτη. Εκτάκτως για μπάνιο με 32 β. Κελσίου, δεν μπορούν να σταματήσουν τα μπάνια του λαού, παρά τους σφάχτες  στο πλευρό, του νέου Ιησού δέλτα Τζουμάκα.  Μπάνιο λοιπόν αρ. 50 στα λιμανάκια της Βάρκιζας με μια μια ομάδα βατραχανθρώπων.  Στο σταθμό επιστρέφοντας από τον μπάνιο βλέπω στο Ελληνικό ένα ιερέα να συνομιλεί με μία  νεαρή σούπερ ντούπερ ξανθιά  με ένα αποκαλυπτικό σορτ. Ο ιερεύς  είναι ασκεπής, δεν είναι ορθόδοξος, μάλλον καθολικός κάνει θεατρικές κινήσεις. Κοντοστέκομαι ακούω να λέει: 

– I expect from you to come this Sunday. But call me please before. No e-mails. A phone call is more personal than an email. And don’ t  do things like that again. 

Demons hide in the dark  Father, λέει το σορτσάκι

24.9 Οι σχέσεις μίσους και αγάπης με την ποίηση. Με ανεβάζανε στην καρέκλα, διότι  ήμουν μικρός το δέμας,  έπαιρνα φόρα  και απήγγειλα  σπαραξικάρδια πατριωτικά ποιήματα σχεδόν χωρίς ανάσα και την «ελιά την ευλογημένη» του Παλαμά, με μία πλαστική σημαία στο χέρι.

Να μιλήσουμε για άγχη, να μιλήσουμε για μοναξιά, για δέκατα και  πόνους. Να μιλήσουμε για τα πυρωμένα άλατα στις αρθρώσεις όπου  μια καλή απάντηση είναι το hondrogel: Από φυσικά συστατικά, εκχύλισμα cervus elaphus sibiricus, δηλητήριο φιδιού, λίπος από καρχαρία, εκχύλισμα κέρατος ελαφιών. Τα κέρατα γενικώς είναι αυτά που ανακουφίζουν και διευκολύνουν, όχι μόνο των ελαφιών αλλά και του τράγου και του ταύρου κι αν πάτε γονατιστοί από το λιμάνι της Τήνου μεχρι την καλύβα της Παρθένου Μαρία   θα γίνετε περδίκι.  Η πίστη κάνει καλό, το λέει και η Νένη και δεν διαφωνώ. Άλλωστε στην Κίνα του Μάο Τσε Τουγκ χειρουργούσανε συχνά χωρίς αναισθητικό και ο ασθενής απήγγειλε στίχους του Μεγάλου Τιμονιέρη.

Πτωχαλαζών. Αλλάζεις θέσεις συνεχώς. Καταδιωκόμενος μέσα στο κείμενό σου. Πού να κρυφτείς; Πρόσφυγες πουλάνε τα νεφρά τους κι εσύ πάλι εμφανίζεσαι τόσο κορδωτός σαν το τελευταίο Παγώνι των παλαιών Ανακτόρων, με μισό ημερολόγιο στο χέρι. Πολλές γάτες μολύνονται από τα αφεντικά.  Άργησα να βρω ένα πλάσμα που να αξίζει να του αφιερώσεις τη ζωή σου και φρόντισα να το χάσω.

Βυσσοδομώ. Ευεπιφόρος.  Με πονάει ο κόκκυγας. Δεν ξέρω τι άλλο με πονάει. Δεν μπορώ να σηκωθώ από την καρέκλα. Θα γράφω γονατιστός.  Γονατιστοί του χρόνου στην Τήνο,  με μία λαμπάδα  στο μπόι μας (1.71), Μεγάλη η Χάρη της!   Αν επιζήσουμε του κορονοϊού. Αμήν. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού